ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό με 17 νεκρούς στο Μαλί

Εξερράγη πτώμα παγιδευμένο με εκρηκτικά

Δεκαεπτά άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου πτώματος στο κέντρο του Μαλί, έγινε σήμερα γνωστό από τοπικό αιρετό αξιωματούχο και μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, μερικές ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.

«Την Τρίτη στην κοινότητα Ντιανκαμπού (κέντρο), 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη μηχανισμού κρυμμένου μέσα στο πτώμα ενός σκοτωμένου άνδρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αιρετός αξιωματούχος. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία «το πτώμα εξερράγη σκοτώνοντας 17 ανθρώπους».

Η επίθεση στο Ντιανκαμπού προκάλεσε επίσης 15 τραυματίες μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με την τοπική πηγή, έναν περιφερειακό αιρετό αξιωματούχο στο κεντρικό Μαλί.

Οι γονείς ενός άνδρα, που είχε εξαφανισθεί αφού είχε πάει να αναζητήσει τροφή για το κοπάδι του, ανακάλυψαν το πτώμα του στην κοινότητα Ντιανκαμπού, εξήγησε η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Πλησίασαν το πτώμα χωρίς να προσέχουν και αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι. Οι ένοπλοι που δολοφόνησαν τον άνδρα, τοποθέτησαν μέσα στο σώμα του και γύρω απ’ αυτό εκρηκτικά», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στις επιθέσεις», δήλωσε μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί.

Δύο στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και έξι τραυματισθεί στη γειτονική βόρεια Μπουρκίνα, σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο.

Ήταν η πρώτη φορά που ανθρώπινη σορός παγιδευόταν σ’ αυτή τη φτωχή χώρα, που εδώ και μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη βιαιοτήτων που αποδίδονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και πολλές από τις οποίες πραγματοποιούνται από το Μαλί.

Το βόρειο Μαλί είχε καταληφθεί κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2012 από ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. Μεγάλο μέρος τους εκδιώχθηκε από εκεί με διεθνή στρατιωτική επέμβαση, που άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 με πρωτοβουλία της Γαλλίας και συνεχίζεται.

Από το 2015, οι επιθέσεις αυτές επεκτάθηκαν στο κεντρικό και το νότιο Μαλί και το φαινόμενο επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα στην Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact