ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζους και ποδηλάτες – 8 νεκροί τουλάχιστον 11 τραυματίες

Μακελειό στο Μανχάταν – Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα – Ως τρομοκρατική επίθεση χειρίζεται η Αστυνομία το συμβάν

Ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, είναι ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν, με τους οκτώ νεκρούς και τους έντεκα τραυματίες ανακοίνωσε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε στο στομάχι από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

manhattan epithesi21

(Η σύλληψη του μακελάρη)

Αυτός είναι ο μακελάρης

Ο αρχηγός της Αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι Αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Διεθνή ΜΜΕ όμως, αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Sayfullo Habibullaevic Saipov με υπηκοότητα από το Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διατηρεί διεύθυνση στην Τάμπα, της Φλόριντα.

manhattan epithesi19

(Φωτογραφία του δράστη)

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε επί 17 τετράγωνα πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η «δήλωση» που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του «συνάδει» με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

manhattan epithesi9

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τρίτης (31/10), στο νότιο Μανχάταν και συγκεκριμένα επτά τετράγωνα από το “Ground Zero”, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού έριξε το όχημά του πάνω σε ποδηλάτες και πολίτες οι οποίοι κινούνταν σε ποδηλατόδρομο.

manhattan epithesi11

Στη συνέχεια το φορτηγάκι έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, μέσα στο οποίο υπήρχαν εκείνη την ώρα μικρά παιδιά και σταμάτησε την τρελή του πορεία. Ο οδηγός βγήκε από αυτό, φωνάζοντας -σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ- «Αλλάχ ου Άκμπαρ», πριν δεχθεί τα πυρά αστυνομικών.

manhattan epithesi1 copy

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 11, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης. Οι τραυματίες φέρουν σοβαρά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. «Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. «Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν», αφηγήθηκε.
Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact