ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν για κορονοϊό: Βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημίας

Ο προσωπάρχης του θα εργάζεται πλέον από το σπίτι έπειτα από επαφή που είχε με πιθανό κρούσμα

«Βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημίας» του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, υπογράμμισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από επίσκεψή του το πρωί στο κέντρο κλήσεων της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας σε νοσοκομείο του Παρισιού.

«Βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημίας αυτής, θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, διαφανείς (…) είμαστε οργανωμένοι και ιδιαίτερα το προσωπικό της υπηρεσίας άμεσης ιατρικής βοήθειας (Samu) αντιμετωπίζει την αρχή αυτής της κρίσης», δήλωσε επίσης ο Μακρόν, απευθύνοντας ένα μήνυμα υποστήριξης και αναγνώρισης στο ιατρικό προσωπικό.

Ο προσωπάρχης του προεδρικού μεγάρου, ο Πατρίκ Στρζοντά θα εργάζεται πλέον από το σπίτι, αφού ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το προεδρικό γραφείο στο Reuters.

Ο προσωπάρχης του Μακρόν δεν παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις σήμερα ή αύριο, πρόσθεσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας.

Εκ νέου προϋπολογισμό θα καταρτίσει ο Ορμπάν

Η Ουγγαρία θα χρειαστεί να καταρτίσει εκ νέου τους προϋπολογισμούς της για το 2020 και το 2021 και να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους οικονομικούς κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία απειλεί με μια «βάρβαρη αλλαγή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν δήλωσε σε επικεφαλής επιχειρήσεων ότι η αβεβαιότητα και η επιφυλακτικότητα στην οικονομία θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αναμένει μια πανδημία, και ότι η τουριστική περίοδος φέτος «θα πάει χαμένη».

Δήλωσε ότι θα χρειαστούν κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθηθούν οι κλάδοι που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού και ότι αναμένει προτάσεις από τα στελέχη των επιχειρήσεων έως τα τέλη Απριλίου για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο 3,5% από το 4,0% νωρίτερα φέτος, εν μέρει λόγω του αντίκτυπου από τον κοροναϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών Μίχαλι Βάργκα δήλωσε στο ίδιο συνέδριο ότι ο προϋπολογισμός για το 2020 σχεδιάστηκε με έλλειμμα 1% και επαρκή διαθέσιμα. Δήλωσε επίσης ότι ο τουρισμός θα επηρεαστεί σύντομα από την παγκόσμια εξάπλωση του νέου ιού. Ο Βάργκα δήλωσε ότι χρειάζεται στενή συνεργασία μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 έως σήμερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact