ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν σε Πούτιν: «Σταμάτα, τώρα τον πόλεμο»

Μακρόν, ο πρώτος δυτικός ηγέτης που τηλεφώνησε στον Πούτιν

Κορυφώνεται ο διπλωματικός πυρετός διεργασιών για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, με τους ηγέτες της Δύσης να προσπαθούν να εφαρμόσουν ειρηνευτικές συνομιλίες. Όπως έγινε γνωστό, μετά το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν συνομίλησαν τηλεφωνικά ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν εξήγησε εκτενώς στον Γάλλο πρόεδρο τους λόγους για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Μακρόν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφές.

Από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό ότι ο Μακρόν αξίωσε από τον Πούτιν τον άμεσο τερματισμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Ο Μακρόν τόνισε στον Πούτιν ότι με τις ενέργειές του εκτέθηκε σε «τεράστιες κυρώσεις».

Η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία έχει σημάνει συναγερμό σε όλοκληρο τον πλανήτη, με τη Δύση να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στη Μόσχα και να ενεργοποιεί ειδικό πακέτο κυρώσεων.

ΕΕ και ΗΠΑ καταδικάζουν τις τελευταίες εμπρηστικές ενέργειες της Μόσχας και την εγκαλούν για το γεγονός ότι καταπατά τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου βάσει του οποίου απαιτείται σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία κάθε χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από το δραματικό διάγγελμα Πούτιν, είχαν εκφραστεί ελπίδες για ευθυγράμμιση της Ρωσίας με τη διπλωματία. Οι δύο πρόεδροι Γαλλίας και Ρωσίας είχαν, προ τεσσάρων ημέρών, συμφωνήσει να κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί γρήγορα μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact