ΚΟΣΜΟΣ

Μάλι: Με 900 χλμ/ώρα καρφώθηκε στο έδαφος το αεροπλάνο


Ούτε μία ανθρώπινη σορός δεν έχει περισυλλεγεί ακέραιη καθώς όλα τα ανθρώπινα σώματα διαμελίστηκαν από τη σφοδρότητα της συντριβής

Ένας κρατήρας βάθους τριών μέτρων άνοιξε στη γη, στο σημείο που καρφώθηκε το αεροπλάνο της AirAlgerie, το οποίο εκτιμάται ότι καρφώθηκε στο έδαφος με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένα απόκοσμο τοπίο, με συντρίμμια μαυρισμένα και κατεστραμμένα, αντικρίζουν πλέον οι Γάλλοι στρατιώτες που κλήθηκαν να περιφρουρήσουν το σημείο. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης και του ισχυρού «σοκ» που προκλήθηκε από την συντριβή, τα ανθρώπινα σώματα και τα κάθε είδους αντικείμενα μέσα από το αεροπλάνο διαμελίστηκαν αστραπιαία. Αυτή είναι και η αιτία που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε μία σορός ακέραιη στον τόπο του δυστυχήματος.

Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει στο τι οδήγησε τελικά στη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε συνολικά 118 άτομα. Η σφοδρή καταιγίδα που επικρατούσε στην περιοχή φαίνεται να είναι ο ισχυρότερος παράγοντας, αν και επισημαίνεται πως ο λόγος για τον οποίο καρφώθηκε στο έδαφος το αεροπλάνο μπορεί να είναι και ο αποπροσανατολισμός των πιλότων – που μπορεί να προκλήθηκε από διάφορες αιτίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν αναμένεται να ρίξουν σύντομα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact