ΚΟΣΜΟΣ

Μαραθώνια κατάθεση από τον γαμπρό του Τραμπ

Ερευνάται η πιθανή ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου

Σε… μαραθώνιο εξελίχθηκε η ανάκριση -για δεύτερη φορά- του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμου συμβούλου του Λευκού Οίκου, από τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ABC News, επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η δεύτερη αυτή ανάκριση του Κούσνερ από τον Μιούλερ ήταν διάρκειας περίπου επτά ωρών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή και στις δύο συναντήσεις ο ίδιος είχε το ρόλο του μάρτυρα και δεν στοχοποιήθηκε από τους ανακριτές.

Η πρώτη κατάθεσή του έγινε στα τέλη του 2017, ενώ το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δεύτερη κατάθεση του Απριλίου είχε ως σημεία ανακριτικού ενδιαφέροντος, την προεκλογική εκστρατεία, την περίοδο μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας από τον Ομπάμα στον Τραμπ, αλλά κι άλλα ζητήματα. Μεταξύ αυτών, τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Στη διάρκεια της ανάκρισης αυτής δεν έγιναν ερωτήσεις στον Κούσνερ αναφορικά με τις οικονομικές του δοσοληψίες, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, χθες το απόγευμα στο CNN, ο δικηγόρος του Κούσνερ, Άμπε Λόουελ, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Κούσνερ ήταν παρών στην προεκλογική εκστρατεία, στην μεταβατική περίοδο, ενώ δούλευε στον Λευκό Οίκο όταν συνέβαιναν γεγονότα, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων. Τα γεγονότα αυτά ενδιαφέρουν την ανάκριση. Του απηύθυναν ερωτήσεις κι αυτός τις απάντησε όλες. Η διαδικασία ήταν λεπτομερειακή».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Κούσνερ «πέρασε σε σύνολο εννέα ώρες με τους ανακριτές το Νοέμβριο και μετά τον Απρίλιο».

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Κούσνερ απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο πελάτης του βρίσκεται στο πλαίσιο της έρευνας, είναι μάρτυρας ή στόχος του Μιούλερ, δηλώνοντας ότι δεν ρώτησε σχετικά. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «ο ειδικός ανακριτής, αλλά ούτε άλλοι εισαγγελείς έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν κάποια πρόθεση να πιστέψουν ότι ο κ. Κούσνερ έχει διαπράξει κάτι που σε μια μακρινή πιθανότητα οδηγεί σε ποινική δίωξη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact