ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Από Δευτέρα επιδιώκεται η πλήρης ομαλοποίηση των τραπεζών

Υπό εξέταση η πρόταση για σωρευτική ανάληψη χρημάτων

Για τη διεύρυνση των υπηρεσιών που θα παρέχουν οι τράπεζες μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δηλώνοντας πως από Δευτέρα επιδιώκεται η πλήρης ομαλοποίηση των τραπεζών η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

«Όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Δευτέρα και οι πολίτες θα μπορούν στον γκισέ να πραγματοποιούν ένα σύνολο δοσοληψιών, όπως να καταθέτουν και να μεταφέρουν χρήματα, ενώ από τα ΑΤΜ θα πραγματοποιούν ανάληψη έως εξήντα ευρώ» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε ότι υπάρχει μια πρόταση υπό επεξεργασία, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος δεν «σηκώσει» τα 60 ευρώ θα μπορεί την επόμενη μέρα να πάρει 120 ευρώ κ.ο.κ. Αυτό όμως δεν αποτελεί απόφαση αλλά πρόταση προς το παρόν.

«Όλα γίνονται στο πλαίσιο λογιστικών εγγραφών» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Μάρδας, ενώ όσον αφορά τις θυρίδες είπε πως «Δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας στις θυρίδες και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με το περιεχόμενο της θυρίδας του. Επειδή όμως μπορεί να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις θυρίδες, οι τράπεζες θα ρυθμίσουν τις συναντήσεις με τους πελάτες».

«Όσοι Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν μετρητά. Προτεραιότητα θα δοθεί στα αιτήματα για εισαγωγή πρώτων υλών. Όλες οι εταιρίες ό,τι συνάλλαγμα εισάγουν, μπορούν να το τραβήξουν κατά 90% χωρίς διαδικασίες. Εμείς επιδιώκουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που πρέπει» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά την καταβολή των 120 ευρώ για τους συνταξιούχους θα γίνεται κανονικά την τρίτη εβδομάδα κανονικά ενώ θα είναι ευκολότερη η εξυπηρέτηση δεδομένου ότι θα είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα των τραπεζών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact