ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Έρχονται καταιγίδες

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, θα ξεκινήσει από σήμερα μια διαταραχή του καιρού και θα ολοκληρώσει την δράση της στα μέσα της εβδομάδας.

Αναλυτικά, από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κάποιες συννεφιές σε αρκετές περιοχές, με αποτέλεσμα να δώσουν τοπικές βροχές ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, βόρεια, και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Όσο πιο νότια βρισκόμαστε, δηλαδή στις περιοχές της Κρήτης και του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν στο Ιόνιο και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ μέσα στο Αιγαίο θα πνέει τοπικά ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 15-17 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, καθώς με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η μέρα, ενώ εκεί κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές συννεφιές. Ο βοριάς επιμένει στον νότιο Ευβοϊκό με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Η θερμοκρασία κοντά στο μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκινάει με ήπιο καιρό, αργότερα όμως θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές, χωρίς όμως τα φαινόμενα να προβληματίσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό, με μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Σκαμπανεβάσματα του καιρού αυτή την εβδομάδα
Θα συνεχίσει με σκαμπανεβάσματα ο καιρός την Τρίτη (20/2), όπου θα σημειωθούν βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στην κεντρική Μακεδονία. Την Τετάρτη (21/2), όπου φαίνεται να ολοκληρώνει την δράση της η κακοκαιρία, θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα κυρίως στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους.

Από την Πέμπτη (22/2) θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού, αλλά και πάλι θα σημειωθούν άστατες καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα θα κυμανθούν σε υψηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 16-18 στην Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, στους 15-17 στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact