ΕΛΛΑΔΑ

Μας προετοιμάζουν για νέο κύμα, νέα καραντίνα

Την ανησυχία της για την εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» εξέφρασε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ τόνισε την ανάγκη «πιο συντονισμένης» αντιμετώπισης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ασφαλώς μας ανησυχεί η παραλλαγή “Δέλτα” και θα επιδιώξω γι’ αυτό πιο συντονισμένη στάση στο θέμα των αφίξεων από περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση παραλλαγών», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ακόμη ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν τα θέματα του εμβολιασμού και των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, εκφράζοντας πάντως την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά το Ταμείο Ανάκαμψης και για το γεγονός ότι πρόσφατα εγκρίθηκε και το γερμανικό σχέδιο.

Στο γεύμα των «27» με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα τεθεί και το ζήτημα της πρόσβασης όλων των χωρών σε επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά της Covid-19, σημείωσε.

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη «Δέλτα» θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό προειδοποιεί ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως επισημαίνει στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) «να μην εκπλαγούμε, αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας.

»Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από τη νόσο Covid-19».

Παρουσιάζοντας σχετικό συγκριτικό πίνακα, επισημαίνει ότι η επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα (Ινδικής) είναι μεγαλύτερη στη Βρετανία, στην οποία υπάρχουν πλέον περισσότερες νέες λοιμώξεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) αλλά και της ανατολικής Ευρώπης (Ρωσία).

«Αλλά υπάρχει μια ποιοτική διαφορά», όπως υπογραμμίζει.

«Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων είναι μικρότερος στη Μεγάλη Βρετανία.

»Και ο αριθμός αυτός αντανακλά την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca.

»Ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους πληθυσμούς και στις κοινότητες των μη εμβολιασμένων.

»Αλλά και γιατί τα εμβόλια της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ ήταν 100% αποτελεσματικά απέναντι στη Βρετανική μετάλλαξη, που επικρατεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών και βαριών περιπτώσεων, τώρα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικά: 96% και 92% αντίστοιχα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact