ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου παρέδωσε ο ΠΑΣ στον Παναθηναϊκό

ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έδωσαν την πρώτη μάχη για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΣ, που κέρδισε με μεγάλη ανατροπή (2-1) τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν μόλις στο 2′ με τον Μακέντα, όμως οι Γιαννιώτες έφεραν το ματς στα ίσια με φοβερό γκολ του Παμλίδη στο 21′ και έκαναν την ολική επαναφορά με κεφαλιά του Κάργα στο 66′.

Το δεύτερο παιχνίδι, που θα κρίνει και την πρόκριση, θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου στη Λεωφόρο.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Πούγγουρα και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, τον Σάντσες δεξιά και τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά. Οι Αλεξανδρόπουλος, Νιάς και Βιγιαφάνιες ήταν στην μεσαία γραμμή, οι Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης στα άκρα της επίθεσης και ο Μακέντα στην κορυφή.

Από πλευράς ΠΑΣ το ματς ξεκίνησαν οι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ και Παμλίδης.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό, καθώς στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί. Μόλις στο 2′ λοιπόν, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το γέμισμα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνιες που είδε τον Μακέντα, με τον Ιταλό να κάνει από κοντά το 0-1 για τους Πράσινους.

Παρά το γκολ οι τυπικά γηπεδούχοι δεν άργησαν να συνέλθουν και στο επόμενο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Λέο για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο ΠΑΣ πίεζε αρκετά ψηλά τους Πράσινους, που δεν έβρισκαν χώρους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 21′, όταν ο Παμλίδης πήρε τις κόντρες στον χώρο του κέντρου, έφτασε έξω από την περιοχή και με πανέμορφο δεξί σουτ νίκησε τον Ξενόπουλο για το 1-1.

Μάλιστα, στο 25′ οι Γιαννιώτες λίγο έλειψαν να κάνουν την ολική ανατροπή, όταν ο Λέο βγήκε από πλάγια δεξιά φάτσα με τον Ξενόπουλο, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ μετά από κόντρες. Ο ρυθμός του αγώνα είχε ανέβει κατά πολύ μετά την ισοφάριση και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την απόδοσή του ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Στο 34′ ο Αϊτόρ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-2, αλλά από κοντά δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 41′ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ από αριστερά απευθείας, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, με την εν λόγω φάση να είναι η τελευταία αξιόλογη του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει λίγο πιο ζωηρά στα πρώτα λεπτά, έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Αϊτόρ (47′, 50′), ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΣ πήρε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και έκλεισε το Τριφύλλι στα καρέ του, πιέζοντας για το δεύτερο γκολ.

Στο 54′ ένα σουτ του Ελευθεριάδη έφυγε έξω, ενώ στο 56′ οι Ηπειρώτες έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Ντομίνγκεθ έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά με τον Παμλίδη στο δεύτερο δοκάρι να προσπαθεί να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα από το δικό του μισό και αυτή η πίεση μετουσιώθηκε σε γκολ από πλευράς ΠΑΣ στο 66′. Ο Καρτάλης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κάργας έκανε την σκαστή κεφαλιά και έκανε το 2-1 για την ολική ανατροπή του ΠΑΣ.

Ο Λάζλο Μπόλονι προσπάθησε να παρέμβει από τον πάγκο μετά το γκολ, βάζοντας στο ματς τους Καρλίτος, Ενγκμπακοτό, Αθανασακόπουλο και Καμπετσή, ωστόσο o Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Λοντίγκιν, με εξαίρεση ίσως ένα σουτ του Σάντσες στο 81′. Αντιθέτως κινδύνεψε να δεχτεί και τρίτο γκολ στο 94′, ωστόσο ο Νάουμετς που έκανε το σουτ, είδε τον Σένκεφελντ να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα, με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι τέλους το 2-1.


Κίτρινες κάρτες: Χατζηθεοδωρίδης (Παναθηναϊκός),Λιάσος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινες κάρτες: –

Δοκάρια: 41′ Χατζηγιοβάνης (Παναθηναϊκός)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μπατίστ, Παμλίδης (89′ Νάουμετς)

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (70′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης (70′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70′ Καρλίτος)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact