ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητής από το Βόλο παίρνει υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο

Υποτροφία για σπουδές Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία Life Sciences, εξασφάλισε μαθητής από τον Βόλο.

Ο Γιώργος Τζώρτζης, υπότροφος και οικότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια, άφησε πέρυσι την πόλη του και την οικογένειά του και πήγε στη Θεσσαλονίκη, για να φοιτήσει στο πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου/ΙΒ.

Ανέκαθεν αγαπούσε τη Βιολογία, έχοντας επιτύχει να φτάσει σε τελικούς μεγάλων μαθητικών διοργανώσεων, ωστόσο, η ιστορία του έχει μία ιδιαιτερότητα: Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης και παράλληλα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Ξεκίνησα να κολυμπώ από 5 χρονών και στην ηλικία των 13 μπήκα στην αγωνιστική κατηγορία. Σίγουρα ο πρωταθλητισμός διαφέρει πολύ από τον απλό αθλητισμό. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ, οι δυσκολίες γίνονται απλά ένα μέρος της καθημερινότητάς μου», εξηγεί ο Γ.Τζώρτζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την στροφή του από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό.

Όσον αφορά τις ανατροπές, που έφερε στη ζωή του η αλλαγή πόλης και τις δραστηριότητες της ηλικίας του, που χρειάστηκε να θυσιάσει, για να συνδυάσει πρωταθλητισμό και διάβασμα λέει: «Όταν ήμουν στη Β’ Λυκείου αποφάσισα να αφήσω την πόλη μου, τον Βόλο, και να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσω να φοιτήσω στο πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου. Ο λόγος ήταν ότι από μικρό παιδί, εκτός από την κολύμβηση, είχα και όνειρο να σπουδάσω στην Αμερική. Σίγουρα στερήθηκα την οικογένειά μου και τις ευκολίες που έχει ένα παιδί όταν ζει στο σπίτι του. Υπήρχαν ημέρες που ξυπνούσα ξημερώματα στις 5 παρά τέταρτο, για να είμαι στην πισίνα στις 5:30, ώστε να κάνω την πρώτη προπόνηση της ημέρας. Μετά πήγαινα στο ΙΒ και το απόγευμα πάλι στο κολυμβητήριο. Προσπάθησα να είμαι υπεύθυνος και συνεπής σε κάθε μου υποχρέωση, και στο διάβασμα και στην κολύμβηση. Και νομίζω ότι τα κατάφερα. Υπήρξαν φορές που ‘ζήλεψα’ και αναρωτήθηκα, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι όπως οι συνομήλικοί μου -να βγω, να κάνω διακοπές τα Χριστούγεννα. Γρήγορα το ξεπερνούσα, γιατί ήξερα τι ήθελα».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των σπουδών Βιοχημείας σημειώνει: «Με ενδιαφέρει πολύ η Βιοχημεία στον άνθρωπο και ο τομέας της έρευνας. Ίσως γιατί λόγω της ενασχόλησής μου με το κολύμπι μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω σε βάθος και να ερευνήσω τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος». Όσο για την προοπτική ολοκληρώνοντας τις σπουδές του να επιστρέψει για να εργαστεί στην Ελλάδα λέει: «Σίγουρα θα με ενδιέφερε να εργαστώ στην Ελλάδα αρκεί να μπορώ να αξιοποιήσω αυτά που θα έχω μάθει, ώστε να είμαι πραγματικά χρήσιμος».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact