ΕΛΛΑΔΑ

Μάζεψαν 1 τόνο πλαστικά καπάκια και δωρίζουν στο Ιπποκράτειο ένα αναπηρικό αμαξίδιο [εικόνες]

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο που αποκτήθηκε χάρη στη συλλογή πλαστικών καπακιών δωρίζει στο Ιπποκράτειο η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Η παράδοση του αμαξιδίου θα γίνει αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι, στην είσοδο του νοσοκομείου επί της οδού Κ. Καραμανλή, από τον υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Ομάδας, Άρη Χατζηνικολάου.

Το πρόγραμμα συλλογής καπακιών άρχισε τον Δεκέμβριο του 2015, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης που είναι σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μέσα σε δύο χρόνια συμπληρώθηκαν ο ένας τόνος καπάκια, που απαιτείται για να ανταλλαχθούν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο, από τον φορέα που τα ανακυκλώνει.

«Τα καπάκια που συλλέχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μεταφέρθηκαν από υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης σε αποθήκη στο Λιμάνι και στη συνέχεια, όταν συμπληρώθηκε ποσότητα ενός τόνου, τα παρέλαβε η ομάδα εθελοντών “Thessaloniki Next 2 U”, οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το πρόγραμμα, και τα παρέδωσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης έναντι 150 ευρώ. 

Το αμαξίδιο κοστίζει 225 ευρώ, αλλά η εταιρεία ανακύκλωσης έχει κάνει συμφωνία με την εταιρεία που πουλάει τα αμαξίδια και το πήραμε με 150 ευρώ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζηνικολάου.

Η δράση της Περιβαλλοντικής Ομάδας έχει διπλό σκοπό: 
α) περιβαλλοντικό, δηλαδή να συνειδητοποιήσουν όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτονται δεν είναι σκουπίδια, αλλά έχουν οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος και 
β) κοινωνικό, για να ενισχυθούν φορείς που βοηθούν ΑμΕΑ και έχουν ανάγκη το αμαξίδιο.

«Το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά. Όσο περνάει ο καιρός λειτουργεί όλο και καλύτερα, αφού περισσότερος κόσμος το μαθαίνει και μας φέρνει καπάκια. Υπολογίζουμε ότι το δεύτερο καροτσάκι θα το πάρουμε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Στις πλαστικές μποτίλιες που κρέμονται από κάθε κάδο ανακύκλωσης πλαστικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όλοι μπορούν να αφήνουν καπάκια από κάθε είδους πλαστική συσκευασία, π.χ. νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, μαλακτικά, συσκευασίες από πραλίνα. 

Για μεγαλύτερες ποσότητες, όπως για όσους φέρουν από το σπίτι τους καπάκια σε σακούλες, υπάρχει ένας μεγάλος κάδος αποκλειστικά γι αυτόν το σκοπό, έξω από το Γραφείο Περιβάλλοντος» πρόσθεσε ο κ. Χατζηνικολάου.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θεωρείται το πρώτο «πράσινο» Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, καθώς έχει πιστοποιηθεί κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο EMAS για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, πιστοποίηση που ξεκίνησε το 2005 και συνεχίζεται ετησίως μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact