AUTO-MOTO

Με αυτό το κόλπο θα ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου – Μηχανικός της NASA εξηγεί

Με έναν συνδυασμό κινήσεων μπορούμε να ξεθολώσουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου μας τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με πρώην μηχανικό της NASA.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ακριβώς λειτουργεί η υγρασία και θολώνει τα τζάμια του αυτοκινήτου της κρύες ημέρες;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεθολώσετε; Αν έχετε αυτές τις απορίες τότε θα βρείτε τις απαντήσεις στο video που δημιούργησε ο πρώην μηχανικός της NASA, Mark Rober ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Ο Rober αναφέρει ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ξεθολώσουμε γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου μας είναι να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και να ενεργοποιήσουμε τον ανεμιστήρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο αέρας τόσο περισσότερη υγρασία θα μπορέσει να απορροφήσει.

Το δεύτερο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε το air condition αφού με το κλιματιστικό σε λειτουργία θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο γρήγορα την υγρασία που υπάρχει μέσα στην καμπίνα από ότι αν χρησιμοποιούσαμε μόνο το καλοριφέρ.

Το τρίτο και πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει για να ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια είναι να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία της επανακυκλοφόρησης του αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας. Έτσι στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα μπαίνει φρέσκος αέρας από το περιβάλλον ο οποίος θα έχει χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας σε σχέση με εκείνον που υπάρχει ήδη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το τέταρτο βήμα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες είναι να ανοίξουμε ελαφρώς τα παράθυρα, τουλάχιστον ένα από αυτά. Έτσι επιτρέπουμε στον αέρα που βρίσκεται ήδη στην καμπίνα και έχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης υγρασίας να διαφύγει πιο γρήγορα στην ατμόσφαιρα.

Τα βήματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στο video που ακολουθεί με τον πρώην μηχανικό της NASA να τα εξηγεί ένα προς ένα χρησιμοποιώντας επίσης για τον αέρα και το πολύ εύστοχο παράδειγμα της βρεγμένης πετσέτας.

Πηγή: carandmotor.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact