ΚΟΣΜΟΣ

Με μάσκες κυκλοφορούν οι Κινέζοι λόγω της αιθαλομίχλης

Κόκκινος συναγερμός σε βόρεια και ανατολικά προάστια – Δείτε φωτογραφίες

Η Κίνα «πνίγεται» και σήμερα στην αιθαλομίχλη και το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο (NMC) ανανέωσε τον συναγερμό για μόλυνση του περιβάλλοντος και ομίχλη σε ορισμένες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και κεντρικής χώρας, περιλαμβανομένου του Πεκίνου.

Ισχυρό νέφος θα επικρατήσει από σήμερα το πρωί έως αύριο το πρωί σε τμήματα του Πεκίνου και της Τιεντζίν καθώς και των επαρχιών Χεμπέι, Χενάν, Σαντόνγκ, Σανσί, Σαανσί, Ανχουί, Τζιανγκσού, Χουμπέι, Τζιανγκσί και Χουνάν, σύμφωνα με το NMC, το οποίο ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό για τις περιοχές αυτές.

CHINA_POLLUTION2

Το NMC ανανέωσε επίσης τον κόκκινο συναγερμό για ομίχλη σε μία σειρά βόρειων, ανατολικών και κεντρικών επαρχιών. Όπως ανέφερε, η πυκνή ομίχλη θα περιορίσει την ορατότητα σε λιγότερο από 200 μέτρα από σήμερα το πρωί έως αύριο το πρωί σε τμήματα του Πεκίνου, της Τιεντζίν και των επαρχιών Χεμπέι, Χενάν, Σαντόνγκ, Ανχουί, Τζιανγκσού και Σανσί. Σε ακραίες περιπτώσεις, η ορατότητα πιθανόν να περιορισθεί σε λιγότερο από πενήντα μέτρα στις περιοχές αυτές, πρόσθεσε το Μετεωρολογικό Κέντρο.

CHINA_POLLUTION3Η Κίνα έχει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων βαθμίδων, με κωδικούς χρωμάτων, για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το κόκκινο να είναι ο πιο σοβαρός, ενώ ακολουθούν ο πορτοκαλί, ο κίτρινος και ο μπλε. Πολλές κινεζικές πόλεις έχουν υποφέρει από συχνά φαινόμενα χειμερινού νέφους τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο κοινό. Η κεντρική κυβέρνηση έχει αυξήσει τις προσπάθειες για μείωση της παλαιάς τεχνολογίας παραγωγικής δυναμικότητας και έχει στείλει ομάδες επιθεώρησης σε περιοχές των επαρχιών για να εποπτεύουν την εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων σε βασικές βιομηχανικές επιχειρήσεις. CHINA_POLLUTION4 CHINA_POLLUTION5 CHINA_POLLUTION6 CHINA_POLLUTION7 CHINA_POLLUTION8 CHINA_POLLUTION9 CHINA_POLLUTION10

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact