ΚΟΣΜΟΣ

Με σταυρό υποχρεωτικά τα δημόσια κτίρια της Βαυαρίας

Πολλοί οι επικριτές του διατάγματος

Σε ισχύ τίθεται σήμερα ένα αμφιλεγόμενο διάταγμα που επιβάλει την ύπαρξη σταυρού στην είσοδο όλων των δημόσιων κτιρίων στη Βαυαρία, παρά τις κατηγορίες ότι πρόκειται για πολιτικό ελιγμό ενόψει των σημαντικών περιφερειακών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, μέλος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελα Μέρκελ, δικαιολόγησε την απόφασή του τον Απρίλιο, εξηγώντας ότι η παρουσία των σταυρών δεν έχει στόχο την προώθηση ενός «θρησκευτικού συμβόλου», αλλά «να αναγνωρίσει μια ταυτότητα» και αποτελεί «την έκφραση ενός ιστορικού και πολιτιστικού αποτυπώματος».

Όλα τα περιφερειακά υπουργεία, τα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα, οι υπηρεσίες και οι θεσμοί που υπόκεινται στην αρχή του κρατιδίου πρέπει πλέον να διαθέτουν στις εισόδους τους, σε ένα «εμφανές» σημείο, έναν σταυρό, βάσει του διατάγματος που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Ιουνίου.

Οι επικριτές του μέτρου καταγγέλλουν ότι πρόκειται για προεκλογικό ελιγμό του CSU, που κυβερνά εδώ και δεκαετίες το πλούσιο αυτό κρατίδιο, και το οποίο επικρίνει ανοικτά τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, την οποία κατηγορεί ότι άνοιξε τις πόρτες της χώρας στους μετανάστες, κυρίως τους μουσουλμάνους.

Ωστόσο το CSU κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία του στις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου, και απειλείται κυρίως από το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Οι Πράσινοι και το Die Lindke καταγγέλλουν το λαϊκιστικό, όπως το χαρακτηρίζουν μέτρο, το οποίο είναι και αντισυνταγματικό μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από το AFP.

Ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους της γερμανικής καθολικής εκκλησίας, ο καρδινάλιος Ράινχαρτ Μαρξ, επίσης επέκρινε τους Βαυαρούς αξιωματούχους, οι οποίοι με αυτό το μέτρο προκαλούν «διχόνοια και προβλήματα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact