ΚΟΣΜΟΣ

Με το ακουστικό στο χέρι περιμένει ο Σουλτάνος αλλά… ο Μπάιντεν δεν το σηκώνει

Παρά την… πρεμούρα των Τούρκων να ανακοινώσουν πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ επιθυμεί την αλλαγή και βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, που έχουν διαταραχθεί όσο ποτέ το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Τον περασμένο μήνα το γραφείο του Τούρκου προέδρου υπέβαλε αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον εκλεγμένο Αμερικανό πρόεδρο, αλλά επτά ημέρες προτού ο τελευταίος αναλάβει την προεδρία τίποτα τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί.

Το τελευταίο και παρόλη την αναστάτωση που υπάρχει στην Ουάσιγκτον μετά τα γεγονότα του Καπιτώλιου και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τραμπ, μόνο ως περιφρόνηση μπορεί να εκληφθεί, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη η στάση του Μπάιντεν δεν αποτελεί έκπληξη, αν θυμηθούμε τα περσινά του σχόλια στους New York Times, όταν ανάφερε ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να έχει διαφορετική προσέγγιση απέναντι στον Ερντογάν και να υποστηρίξει την τουρκική αντιπολίτευση.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν δεν βιάστηκε να συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, δεδομένης της θερμής σχέσης του με τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και πως ο τούρκος ηγέτης ήταν από τους τελευταίους, σε παγκόσμιο επίπεδο, που προέβη σε αυτή την κίνηση, στέλνοντας συγχαρητήριο μήνυμα στο τέλος Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα, τόσο η ομάδα του Μπάιντεν για τη μετάβαση στην προεδρία όσο και η τουρκική προεδρία απέφυγαν να δώσουν άμεσες απαντήσεις στα μέσα ενημέρωσης όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το θέμα.

Εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να εξετάζει τα μηνύματα που έχουν σταλεί για τηλεφωνικές συγχαρητήριες κλήσεις στον Μπάιντεν. «Πέραν τούτου, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο» είπε ο εκπρόσωπος. Παρομοίως, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι το γραφείο του θα ενημέρωνε σε περίπτωση που υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact