ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Π. Φαληρο: ΝΕΚΡΟΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ενας αρχιπυροσβέστης, 33 ετών, και μια ένοικος πολυκατοικίας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 9 το βράδυ σε ισόγειο κατάστημα τριώροφης πολυκατοικίας, επί της οδού Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο.

Μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.02 το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα με υδραυλικά είδη που βρίσκεται σε ισόγειο επί της οδού Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άτυχος πυροσβέστης εισέπνεσε καυτό καπνό, όταν τελείωσε το οξυγόνο στην μπουκάλα του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και τελικά τη ζωή του κατά την προσπάθεια απεγκλωβισμού της ηλικιωμένης γυναίκας από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Η φωτία, που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν από τη 1.30 ξημερώματα Σαββάτου, φαίνεται πως ξεκίνησε από το ισόγειο όπου στεγάζεται κατάστημα με υδραυλικά είδη, με ποσότητες ασετιλίνης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις. Γρήγορα πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε στους δύο παραπάνω ορόφους.

Η Πυροσβεστική κατέβασε με κλιμακοφόρο όχημα όσους βγήκαν στο μπαλκόνι και απεγκλώβισε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με αναπνευστικά προβλήματα.

Η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς, ενώ η μυρωδιά από το καμμένο έφτασε μέχρι το Νέο Κόσμο.

Στο σημείο της έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ασθενοφόρα, αλλά και οχήματα της ΔΕΗ.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβέστη θα διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ διενεργείται έρευνα και για τα αίτια της πυρκαγιάς που στέρησε δύο ζωές.

 

 Ποιος ήταν ο Πυροσβέστης που έχασε την ζωή του πάνω στο καθήκον;

Ο άτυχος υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η 44χρονη ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, που εκτός του ότι είδε την περιουσία του να γίνεται στάχτη, έχασε και τη σύντροφο της ζωής του.

Ο άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό μια γυναίκας στο δεύτερο όροφο του φλεγόμενου κτηρίου, αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω. 



Όταν μετά από δύο ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά βρήκαν το συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις. Και οι δύο, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 



Σύμφωνα με πληροφορίες στον πυροσβέστη τελείωσε ο αέρας της αναπνευστικής συσκευής που είχε μαζί του κατά την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact