ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Όποτε οι Έλληνες συνεννοούμαστε μπορούμε να πετύχουμε

«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να σκοτώσουν την ελληνική οικονομία»

«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας πνίξουν, δεν θέλουν να σκοτώσουν την ελληνική οικονομία. Θέλουν όμως να υπάρχουν επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία θα μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε από το βήμα του 15ου φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMApoint, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ μιας «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης», που πέρα και πάνω από κόμματα, θα καταλήξει, κατόπιν συνεννόησης και με τους εκπροσώπους των πανελλήνιων φορέων κάθε επαγγελματικής ομάδας, σε προτάσεις και λύσεις, με τις οποίες «θα πάμε στους δανειστές να συνεννοηθούμε». «Όποτε οι Έλληνες συνεννοούμαστε μπορούμε (…) να πετύχουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη – ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο 2012-2014 και στις «μνημονιακές πολιτικές» που ψήφισε η ΝΔ και αφορούσαν τον κλάδο των φαρμακοποιών-, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «αναγκαίες πολιτικές που ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσει το παραμύθι ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα. «Η ΝΔ ψήφισε πρόγραμμα που σημαίνει στόχοι και χρονοδιάγραμμα» προσέθεσε. Εξάλλου, τόνισε ότι όλοι οι κλάδοι που επλήγησαν από αυτές τις πολιτικές, «έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσουμε στις κινήσεις εκείνες ώστε να επανορθώσουμε αδικίες».

Αναφορικά με τον κλάδο των φαρμακοποιών, για τον οποίο είπε ότι βρίσκεται σε «οριακό σημείο», επανέλαβε τη θέση του υπέρ του «γερμανικού μοντέλου». Υπογράμμισε δε ότι είναι πολλά τα σημεία του «γερμανικού μοντέλου» που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα χωρίς να έρχονται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι πρέπει «να ξαναχτίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών, πολιτών και κοινωνικών κλάδων», σχέση που -όπως τόνισε- έχει κλονιστεί, διαβεβαιώνοντας ότι στο πρόσωπό του θα βρει κανείς έναν έντιμο συνομιλητή που θα λέει τι μπορεί να γίνει και τι όχι.

Πριν από το χαιρετισμό του στο συνέδριο των φαρμακοποιών, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε σε κλειστή συνάντηση που είχε με στελέχη της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ενώ αύριο θα παρακολουθήσει στην Έδεσσα τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact