ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Χρειαζόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας

«Κούρεμα χρέους έχει αποκλειστεί από τον κ. Τσίπρα»

«Κούρεμα χρέους έχει αποκλειστεί από τον κ. Τσίπρα και τη συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως αναφέρει: «Η ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους είχε διατυπωθεί ρητά στη δήλωση του Eurogroup Νοεμβρίου 2012 και επαναλήφθηκε σε ανάλογη δήλωση τον Μάιο του 2014. Μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές άφηναν ανοιχτά πολλά περιθώρια για να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία που θα ήταν προσφορότερα για αυτή την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η βιωσιμότητά του. Κούρεμα χρέους έχει αποκλειστεί από τον κ. Τσίπρα και τη συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε.

Συγκεκριμένα, τόσο στη δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015 όσο και στη δήλωση της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015 αναφέρεται ότι “οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους”.

Επιπλέον, στη δήλωση της 12ης Ιουλίου 2015 αναφέρεται ρητά ότι «δεν μπορεί να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους». Αρα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τη συνυπογραφή του απέκλεισε κάθε συζήτηση για «κούρεμα» του χρέους».

Όπως σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης: «Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Νοεμβρίου 2012 και του Ιουλίου 2015, όπου προβλέπεται ότι «η ευρω-ομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο», η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι απαιτείται και μπορεί να επιτευχθεί επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και της περιόδου χάριτος και καθιέρωση χαμηλών επιτοκίων για να ενισχυθεί καίρια η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας, να απαλειφθεί κάθε αμφισβήτηση για τη μελλοντική ικανότητα της Ελλάδας να τηρεί τις υποχρεώσεις της και να καλύπτει τις ανάγκες αναχρηματοδότησής της από τις αγορές».

Αναφορικά με τα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι θα συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανεξάρτητα από το αν η ΝΔ θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα. Υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη μια κυβέρνηση τετραετίας και τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης αναφέρει πως: «Θα αποτελείται από άξια και ικανά πρόσωπα. Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και εκτός πολιτικής».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact