ΕΛΛΑΔΑ

Μειώνεται η ύλη σε Α' και Β' Λυκείου -Πότε θα είναι έτοιμη η Τράπεζα Θεμάτων

Με γνώμονα το σύνθημα «λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία» προχωρά η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

«Η εισήγηση μου προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας είναι έτοιμη. Αλλά δεν θέλω να προλάβω τον διάλογο. Μέσα στον μήνα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και μετά το Συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας» ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα θέματα του Α’ τετραμήνου και κάποια του Β’ τετραμήνου για την Τράπεζα Θεμάτων της Β’ Λυκείου, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β’ Λυκείου.

Σε ερώτηση εάν η μείωση της ύλης σημαίνει και μείωση των εκπαιδευτικών, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε απολύτως αρνητικός. «Αν θεωρείτε ότι ήρθαμε εδώ για να πυροβολήσουμε ανθρώπους κάνετε λάθος» παρατήρησε. «Ζούμε σε περίοδο κρίσης που πλήττει το κοινωνικό κράτος, αλλά τώρα φεύγουμε σιγά- σιγά από το μνημόνιο, ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κρίσης. Θα γίνει μια δομική αλλαγή που είναι για το καλό όλων, πάνω απ’ όλα των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ευνοηθούν ή θα πληγούν οι εκπαιδευτικοί με τις αλλαγές αυτές έκανε λόγο για «επαγγελματίες της σύγκρουσης» και «στημένες συγκρούσεις». «Μπορεί κάποιοι να ευχαριστηθούν και άλλοι να λυπηθούν, αλλά το κριτήριο είναι το καλό των παιδιών» τόνισε.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το μάθημα της Πληροφορικής, ο κ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε μέσω των δηλώσεων του πως εισάγεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή δεν παραμερίζουμε τους χημικούς σε καμία περίπτωση για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε την πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί Υπουργική Απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι το τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact