ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση των Ελλήνων που πήραν γερμανική υπηκοότητα το 2013


Στην τέταρτη θέση οι Έλληνες – Μειώθηκαν αισθητά από τις 4.167 του 2012 –  Ιδιαίτερη αύξηση σημειώθηκε σε ό,τι αφορά τους προερχόμενους από την Ιταλία και την Ουκρανία

Περισσότεροι από 110.000 ξένοι, μεταξύ των οποίων 3.498 άτομα από την Ελλάδα, απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ιδιαίτερη αύξηση σημειώθηκε σε ό,τι αφορά τους προερχόμενους από την Ιταλία και την Ουκρανία.

Από την Τουρκία εξακολουθούν να προέρχονται οι περισσότεροι που απέκτησαν γερμανική υπηκοότητα, είναι ωστόσο σημαντικά λιγότεροι από ό,τι παλαιότερα. Το 2013, 27.970 άτομα τουρκικής καταγωγής έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα, κατά 16% λιγότερα από το 2012 και πολύ λιγότερα από τις 100.000 Τούρκων που είχαν ενσωματωθεί το 1999.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πολωνοί, στην τρίτη οι Ουκρανοί και στην τέταρτη οι Έλληνες, οι οποίοι ωστόσο μειώθηκαν αισθητά από τις 4.167 του 2012. Ακολουθούν οι Κοσοβάροι, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση Βρετανών και Αμερικανών, για τους οποίους οι αριθμοί έχουν διπλασιαστεί από το 2006, αλλά παραμένουν χαμηλά, με 460 και 996 άτομα αντίστοιχα. Ο συνολικός πάντως αριθμός διαβατηρίων που δόθηκαν το 2013 από τις γερμανικές αρχές παρέμεινε σταθερός στα 112.350.

Βασικός πόλος έλξης για τους μετανάστες παραμένει η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και ακολουθούν η Βάδη Βυρτεμβέργη και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα τουρκικής καταγωγής, για την εντυπωσιακή μείωση εκείνων που παίρνουν γερμανική υπηκοότητα ευθύνεται, σύμφωνα με την Τουρκική Ένωση Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, η νέα νομοθεσία για την μετανάστευση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρότερους όρους για την χρήση της γερμανικής γλώσσας. Επιπλέον, οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τη διπλή υπηκοότητα λειτουργούν αποθαρρυντικά για τους Τούρκους, ενώ η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας «κρατά» πλέον πολλούς νέους στη χώρα τους. Η Τουρκική Ένωση διαπιστώνει πάντως σημαντικές διακρίσεις σε βάρος Τούρκων και Αράβων στη Γερμανία, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, οι οποίες φέρουν μαντήλα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact