ΚΟΣΜΟΣ

«Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά τον Οκτώβριο»

Τι κατέγραψε η Frontex για το Αιγαίο και τις συνολικές αφίξεις στα ευρωπαϊκά σύνορα

Μείωση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά 18% κατέγραψε η Frontex για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η εν λόγω μείωση ήταν και ο βασικός λόγος που μειώθηκαν συνολικά οι παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα κατά 17% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 16.800 αφίξεις. Το σύνολο των αφίξεων για όλες τις μεταναστευτικές οδούς για τους πρώτους 10 μήνες του 2019 ήταν κατά 16% λιγότερες φτάνοντας τις 107.900.

Σύμφωνα με την Frontex, παρόλο που ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που παίρνουν τη μεταναστευτική οδό της ανατολικής Μεσογείου (ελληνικά νησιά) μειώθηκε τον Οκτώβριο σε σχεδόν 10.800 αφίξεις ή κατά 18% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Κύπρος), παραμένει η πιο δημοφιλής διαδρομή καταγράφοντας τα δύο τρίτα όλων των παράνομων διελεύσεων στην ΕΕ. Επιπλέον, σημειώνεται πως παρά τη μείωση, η οποία οφείλεται κυρίως στις κακές καιρικές συνθήκες, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο το πρώτο δεκάμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι φτάνοντας τις 63.000. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν Αφγανοί (ένας στους τρεις), ενώ οι Σύροι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του συνόλου.

Στη διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου, σύμφωνα με την Frontex, ο αριθμός των διελεύσεων παράτυπων μεταναστών αυξήθηκε κατά 8% από τον προηγούμενο μήνα σε λίγο παραπάνω από 3.000 αφίξεις. Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου ανήλθε σε λιγότερο από 21.200, στο ήμισυ σχεδόν σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Μαροκινοί και Αλγερινοί αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευθέντων μεταναστών στην διαδρομή αυτή.

Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν από την Κεντρική Μεσόγειο τον Οκτώβριο ανήλθε στους 2.050, καταγράφοντας μείωση κατά 27% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 45% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (11.900 για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου).

Μετανάστες από την Τυνησία, το Σουδάν, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Πακιστάν είναι αυτοί που εντοπίστηκαν περισσότερο σε αυτή τη διαδρομή μέχρι τώρα.

Τέλος, όπως κατέγραψε η Frontex, περίπου 500 ανιχνεύσεις καταγράφηκαν στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον Οκτώβριο. Το σύνολο για τους πρώτους δέκα μήνες έφτασε τις 8.400, 82% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν αντιπροσώπευαν περισσότερους από τους μισούς μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact