ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Της φώναζε «θα σε σκοτώσω» πριν 10 ημέρες

Εκείνος, αρκετά πιο ψύχραιμος ακούγεται να απαντά: «Θα σε σκοτώσω, το κατάλαβες;».

Στο ερώτημα «πώς η Αστυνομία τον άφηνε ελεύθερο με τόσο βαρύ ιστορικό», η απάντηση των αστυνομικών ήταν πως με βάση τον νέο ποινικό κώδικα που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου το αυτόφωρο όφειλε να του ορίσει μια δικάσιμο μέχρι τρεις ημέρες αργότερα και με βάση το ιστορικό του να ζητηθεί η κράτησή του. Αντ’ αυτού τον άφησαν ελεύθερο για 10 ημέρες.

Μενίδι: Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Τουλάχιστον τρεις καταγγελίες, για ενδοοικογενειακή βία, είχε κάνει η 40χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο Μενίδι με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η 40χρονη γυναίκα γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία και μητέρα δύο παιδιών, είχε ενημερώσει τις Αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά του εν διαστάσει συζύγου της, ηλικίας 50 ετών.

Την 3-4-2013 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την 07-05-2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Της χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Μενίδι: Η κοπέλα φώναζε βοήθεια, λέει επιχειρηματίας κοντά στο σημείο της δολοφονίας

Τις τελευταίες στιγμές που έζησε η 40χρονη στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της περιγράφει μια επιχειρηματίας της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα από έναν πελάτη της.

Όπως περιγράφει η επιχειρηματίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μαγαζί της, ένας πελάτης της άκουσε την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησε την Αστυνομία. «Το πρωί έρχομαι 5.10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει “κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις την πόρτα γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία”.

Η κοπέλα φώναζε “βοήθεια, βοήθεια” και αυτός φώναξε την Αστυνομία», αναφέρει.

«Ήρθε μια κοπελίτσα, χαρακτηριστικά εδώ στον τόπο του συμβάντος, και είπε ότι ‘ίσως να είναι η μαμά μου’ ενώ έκλαιγε και ωρυόταν», λέει χαρακτηριστικά. «Έδειξε μια φωτογραφία στους Αστυνομικούς και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η μαμά της. Είπε ότι η μαμά της σήμερα δεν πήγε στη δουλειά και αφού έδειξε τη φωτογραφία στους αστυνομικούς τους είπε ότι τη σκότωσε ο μπαμπάς της».Όπως ισχυρίζεται η κάτοικος, το ζευγάρι είχε αγοράσει σπίτι, πρόσφατα στην περιοχή, ενώ όπως λέει για την κόρη της 40χρονης: «Μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ‘έχουν σκοτώσει τη μαμά μου, έχουν σκοτώσει τη μαμά μου’, ήταν πολύ συγκλονισμένη».

«Έλεγε πως ‘ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου, τη βρήκε, καθώς πήγαινε στη δουλειά της’». Όπως εξηγεί, πιθανότατα το κορίτσι εκείνη την ώρα μιλούσε στον αδερφό της και του έλεγε: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Γείτονας της άτυχης γυναίκας ξέσπασε στην κάμερα του Alpha, μιλώντας για την «αξιοπρεπέστατη» όπως την αποκάλεσε μητέρα.

«Την γνωρίζουμε, έμενε εδώ και δύο μήνες με τα παιδιά της, οι τρεις τους στην περιοχή, κάθε μέρα λέγαμε καλημέρα, ήταν ευγενέστατη, πολύ καλή οικογενειάρχης, νοικοκυρά, με το χαμόγελο στα χείλη πάντα», λέει.

Σε ερώτηση για το αν είχε δει ποτέ κάποιον άνδρα να παρακολουθεί το κτίριο και την περιοχή απάντησε αρνητικά. «Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, ούτε να κουβεντιάσει για κάποιο θέμα, ήταν πολύ αγαπητή στη γειτονιά. Δεν είχα δει τίποτα».

«Ήταν αξιοπρεπέστατη και η δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο που τον άφησε ελεύθερο. Όλοι είναι αγανακτισμένοι με την δικαιοσύνη, θα ζούσε σήμερα η κοπέλα αν δεν τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Αγανακτήσαμε όλοι, έπρεπε να κρατηθεί μέσα, τι κάνει το κράτος και η δικαιοσύνη;», ξέσπασε ο άνδρας για τον θάνατο της 40χρονης μητέρας.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χεριά τους οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι ο εν διαστάσει σύζυγος είχε στήσει καρτέρι στη 40χρονη γυναίκα, η οποία στις 6.15 το πρωί πήγαινε να πιάσει δουλειά στον φούρνο που εργαζόταν.

Την πλησίασε, κοντοστάθηκε για λίγο και αμέσως μετά, με το ένα του χέρι την ακινητοποίησε και με το άλλο του χέρι άρχισε να της καταφέρει συνεχείς μαχαιριές, καρφώνοντας το μαχαίρι στο σώμα της. Στη συνέχεια έτρεξε να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, εντόπισαν το αυτοκίνητό του και δεν αποκλείουν να βρίσκεται σε κάποιο κοντινό σημείο με αυτό της δολοφονίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact