ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Μέριλιν Μονρόε: Ο κρυφός δεσμός με την αυταρχική δασκάλα της

Κρυφό δεσμό με την αυταρχική Γερμανίδα δασκάλα υποκριτικής Νατάσα Λάιτες φέρεται να είχε η μεγάλη ντίβα του παγκόσμιου κινηματογράφου Μέριλιν Μονρόε για τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως αποκαλύπτουν νέα ντοκουμέντα.

Τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, εμφανίζουν την ηθοποιό να έχει μακροχρόνια σχέση με τη δασκάλα της για τουλάχιστον δύο από τα επτά χρόνια της συνεργασίας τους 1948-1055). Η Μονρόε, η οποία έκανε τρεις γάμους, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι είχε περιστασιακές σχέσεις με άλλες σταρ του Χόλιγουντ όπως η Τζόαν Κρόφορντ, Μάρλεν Ντίτριχ και Μπάρμπαρα Στάνγουικ.

Τώρα, 52 χρόνια από το θάνατό της έρχεται ξανά στο προσκήνιο η σεξουαλική της ζωή.

Ένα τζιν παντελόνι της Μέριλιν, δώρο της δασκάλας της, που βγαίνει στο σφυρί και συνοδεύεται με μια επιστολή γραμμένη από τα χέρια της Νατάσα Λάιτς, έρχεται να επιβεβαιώσει τον δεσμό.

Αν και το γράμμα δεν αναφέρεται με λεπτομέρειες στη σχέση των δυο γυναικών, περιέχει αποσπάσματα από την συνέντευξη που είχε δώσει η καθηγήτρια υποκριτικής το 1962, τη χρονιά που πέθανε η Μέριλιν, η οποία μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο της, Τέντ Τζόρνταν, πως «κοιμάται» με την καθηγήτριά της:

«Γιατί όχι;», φέρεται να είχε πει. «Το σεξ είναι κάτι το οποίο κάνεις με ανθρώπους που σου αρέσουν.». Όταν γνωρίστηκαν το 1946 η Μέριλιν ήταν 20 ετών και σύμφωνα με την Λάιτες, δεν ήταν καθόλου όμορφη. Στην συνέντευξη του 1962 θυμόταν: «Δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν ήξερε πως ν’ ανοίξει το στόμα της και φοβόταν τα πάντα».

Είπε επίσης ότι στο σπίτι στο οποίο έμεναν μαζί η Μέριλιν κυκλοφορούσε συνεχώς γυμνή.

«Γυμνή. Ήταν συνέχεια γυμνή στο σπίτι. 6 ή 7 ή 8 ώρες. Ήταν συνέχεια γυμνή! Δεν υπερβάλλω!»

Επίσης, αποκαλύπτει πως η Μέριλιν είχε πολλές ανασφάλειες

«Δεν πίστευε καθόλου στον εαυτό της. Πίστευε ότι δεν έχει τίποτε άλλο από την εμφάνισή της. Το σύμβολο του σεξ όμως, σιχαινόταν το σεξ! Ναι. Η Μέριλιν σιχαινόταν το σεξ. Το φοβόταν. Όταν κάποιος της έλεγε, “είσαι σέξι”, δεν της άρεσε».

Η Νατάσα Λάιτες, που πέθανε από καρκίνο το 1964, ήταν τόσο κοντά στην Μέριλιν Μονρόε που πολλές φορές η δεύτερη της ζητούσε να της κρατάει το χέρι ακόμα και όταν γύριζαν μια σκηνή.

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι την είχε σώσει από απόπειρα αυτοκτονίας όταν είχε πάρει ένα μπουκάλι υπνωτικά.

«Βρήκα την Μέριλιν στο κρεβάτι της. Τα μαλλιά της ήταν αχτένιστα. Δεν ήταν σκεπασμένη και το πρόσωπό της ήταν κατάχλωμο. Είχε ένα βλέμμα κενό. Τι έκανες;, της είπα. Εκείνη απάντησε: «Τίποτα». Τότε την άρχισα στα χαστούκια και της άνοιξα το στόμα και μέσα ήταν μια πράσινη μάζα. Έβγαλα όσο μπορούσα με τα χέρια μου. Είχε πάρει 16 υπνωτικά χάπια.

Στο τελευταίο της βιβλίο για την Μέριλιν η συγγραφέας Lois Banner γράφει:

«Η Νατάσα και η Μέριλιν ζούσαν μαζί σαν αντρόγυνο. Η Μέριλιν απλά ήθελε να την προσέχουν και να την περιποιούνται. Σαν ένα μικρό παιδί επιζητούσε την στοργή και την ασφάλεια».

Λίγα χρόνια αργότερα, η ίδια η Μέριλιν είχε πει για τη σχέση της με την Νατάσα Λάιτες: «Με απελευθέρωνε. Μου έδινε ισορροπία και με έκανε να καταλάβω την ζωή. Της οφείλω τα πάντα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact