ΚΑΙΡΟΣ

Μερομήνια: Χριστούγεννα με «χιόνια στο καμπαναριό»

Τα λεγόμενα μερομήνια είναι ένας εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό, και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά

Ένας από αυτούς που έχουν μάθει αυτή τη μέθοδο είναι ο Γιάννης Δρακακάκης. Επειδή ο κόσμος πάντα τον ρωτούσε τι καιρό θα έχει τον χειμώνα, το 2003 ένας παππούς του έμαθε πώς να «διαβάζει» τον καιρό.

«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό του MEGA.

Ο Γιάννης Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι «βαρύς», μέχρι και τον Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Ο «βαρύς» χειμώνας θα έρθει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά, έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε τις περίφημες Αλκυονίδες ημέρες.

Ακόμα ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα έρθει και μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές κι η πρόβλεψη όσον αφορά στα μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με χαμηλές θερμοκρασίες έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα μερομήνια αποτελούν μια από τις πλέον διαδεδομένες λαϊκές δοξασίες, βασισμένη σε μια απλή διαδικασία. Παρακολουθούνται οι διακυμάνσεις του καιρού τις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου και οι όποιες καιρικές μεταβολές αυτού του δωδεκαημέρου προβάλλονται στους αντίστοιχους 12 μήνες του χρόνου. Οι μεταβολές του καιρού κατά την πρώτη ημέρα «μαρτυρούν» το πώς θα κυλήσει ο πρώτος μήνας, η δεύτερη μέρα πώς θα κυλήσει ο δεύτερος μήνας κ.ο.κ.

Για τους απλούς ανθρώπους, κυρίως για όσους ζουν στην ύπαιθρο και ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης, τα Μερομήνια είναι μια μέθοδος αποδεκτή και ασφαλής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact