ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα Rafale…έρχονται οι νέες φρεγάτες πολλαπλού ρόλου!

Ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν, με στόχο την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων εν μέσω ελληνοτουρκικής έντασης.

Από τις ανακοινώσεις, στην διάρκεια της συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στον Ιόνιο στα 12 μίλια, ξεχωρίζουν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός για την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τομέα στον οποίο η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε αντίθεση με την Τουρκία που παράγει τα δικά της drones, καθώς επίσης και η απόκτηση ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων, για την επιτήρηση του Αιγαίου.

Ακολουθεί η αναβάθμιση των φρεγατών που έχει ήδη το Πολεμικό Ναυτικό καθώς και η απόκτηση 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Η δράση στα διεθνή μέτωπα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εγγύηση ότι η θωράκιση της πατρίδας μας είναι εξασφαλισμένη”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, απαριθμώντας αναλυτικά τη συμφωνία για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και την ταχύτητα με την οποία δρομολογείται, την αναβάθμιση των αεροσκαφών τύπου F-16, την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και την απόκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, με την απόφαση να λαμβάνεται εντός του α’ εξαμήνου του 2021.

Αλλά και την πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών στελεχών για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνολικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 105 πρωτοβουλιών, ύψους 11,5 δις ευρώ.

Δοκιμή του πρώτου F16 σε έκδοση Viper

Σημειώνεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αναβαθμισμένου πλέον αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε έκδοση Viper, που έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τη Lockheed Martin,

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων του αεροσκάφους με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, χωρίς καμία παρέκκλιση”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ.

“Στις δύσκολες συνθήκες που οφείλονται στη μακρά περίοδο της πανδημίας COVID-19, η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παρέμεινε ενεργή, προσηλωμένη στο στόχο της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ο οποίος επετεύχθη με απόλυτη συνέπεια. Αναφορικά δε με τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής, αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό και όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ Lockheed Martin, ΕΑΒ και Πολεμικής Αεροπορίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

“Το πρώτο #F16 #Viper στους Ελληνικούς Ουρανούς!! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ακόμη πιο ψηλά!!! Οι ουρανοί είναι δικοί μας!!! “Αιέν Υψικρατείν”,” έγραψε στον επίσημο λογαριασμό στο τουίτερ του ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact