ΕΛΛΑΔΑ

«Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια» λέει η Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο με τα πόδια.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, ήτοι να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Για το ενδεχόμενο η εν λόγω αλλαγή να φέρει αυστηρότερη αστυνομική επιτήρηση, η ίδια είπε πως «επιτήρηση γίνεται πάντα», ωστόσο, «δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από κάθε πολίτη».

«Αναζητούμε πιο εύκολες, πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα, γιατί υπάρχει τεράστια κόπωση της κοινωνίας», εξήγησε σχετικά με τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον κωδικό 6, είπε ότι «είναι μία πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο». «Δεν είναι κάποια τιμωρία αυτό», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου τηρεί τα μέτρα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι αποφάσεις θα έχουν εφαρμογή από αύριο, είπε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης και υπενθύμισε ότι «στην Αττική όταν ελήφθησαν τα μέτρα και οι αποφάσεις, ελήφθησαν εγκαίρως και μόλις άρχισαν να αυξάνονται οι νοσηλείες». Στην ερώτηση αν τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Καθαρά Δευτέρα απάντησε: «Θα δούμε. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο, δεν βλέπω εφόσον ληφθούν μέτρα να μπορέσουμε να ανοίξουμε τη Δευτέρα, άρα πάμε προς τα εκεί, ωστόσο είναι νωρίς να κρίνουμε τι θα γίνει έως τότε».

Για την Τσικνοπέμπτη προέτρεψε τους πολίτες να τη γιορτάσουν με όσους συναναστρέφονται ήδη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και υποστήριξε ότι ήδη από τον Απρίλιο θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. «Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά η αλλαγή που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος είναι πως πλέον θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6, με τους πολίτες να αναγκάζονται να κάνουν βόλτες δίπλα στο σπίτι τους.

Κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική ο ένας δήμος είναι δίπλα στον άλλον.

Λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα, καθώς σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία αναμένεται να κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact