ΚΟΣΜΟΣ

Μετανάστης χωρίς άδεια παραμονής έσωσε άντρα καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο από φωτιά

Ο νεαρός σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι, μπήκε στο διαμέρισμα., έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και τον κατέβασε στον δρόμο

Το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής σε έναν παράτυπο μετανάστη από τη Σενεγάλη, ο οποίος έσωσε έναν άνδρα καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον δεύτερο όροφο κτιρίου, εξετάζουν οι αρχές στην Ισπανία.

Ο πλανόδιος πωλητής Γκόργκουι Λαμίνε Σόου περπατούσε στην πόλη Ντένια την Παρασκευή όταν άκουσε φωνές. Έσπευσε στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν μαύρο καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο κτιρίου. «Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα», διηγήθηκε ο 20χρονος μετανάστης. «Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω».

Ο νεαρός σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και μπήκε στο διαμέρισμα. Έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και κατάφερε να τον κατεβάσει στον δρόμο από μία σκάλα την οποία τοποθέτησε γείτονας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών.

Immigrant uit Senegal redt leven invalide man

De 20-jarige straatverkoper-zonder-papieren Gorgui Lamine Sow is een held in Spanje, waar hij een invalide man uit een brandend huis redde. Na afloop ging Gorgui snel weg, waarschijnlijk om de opgeroepen politie te ontlopen. Een journalist wist hem op te sporen, zodat de geredde man hem kon bedanken.

Posted by NOS on Wednesday, 11 December 2019

«Αν ο Γκόργκουι δεν είχε σπεύσει να σώσει τον Άλεξ, τότε αυτός δεν θα είχε γλιτώσει», δήλωσε η Ρομπέρτα Έτερ, μία γειτόνισσα του θύματος. «Ο Γκόργκουι του έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή», τόνισε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του. «Αν μου τα πάρουν, δεν θα φάμε αύριο».

Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο.

Αν λάβει άδεια παραμονής, η ζωή του Σόου, που έφτασε στην Ισπανία το 2017, θα γίνει πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία να βρει άλλη δουλειά.

Η ιστορία αυτή έχει ομοιότητες με την περίπτωση του μετανάστη από το Μαλί ο οποίος πέρυσι διέσωσε στο Παρίσι ένα αγόρι που κρεμόταν από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact