ΚΑΙΡΟΣ

Μετεωρολόγοι: Το βράδυ θα πέσει το πιο πολύ χιόνι στην Αττική

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει με πολύ πιο έντονα φαινόμενα. Στο στοχαστρό της θα μπει και η Αθήνα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι «από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά», ενώ «όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο Αιγαίο τόσο πιο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις».

Έτσι λοιπόν στο επίκεντρο θα βρεθούν ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Κρήτη αλλά και ανατολικό Αιγαίο.

«Θέλει μεγάλη προσοχή μέχρι και την Τετάρτη το πρωί όταν και φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το οργανωμένο κύμα χιονοπτώσεων. Αναμένεται μάλιστα να ξεπεράσει και το περσινό κύμα μιας και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ψυχρή» εξηγεί ο ίδιος και ζητά από όλους να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή.

Το μέγιστο σημείο της έξαρσης των χιονοπτώσεων αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης. «Τότε θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής» επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης.

Από το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Εύβοια και Κυκλάδες. «Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να ”τραβιούνται” μέσα στο Αιγαίο» και από την Τρίτη το απόγευμα θα πάμε σε βελτίωση».

«Χρειάζεται προσοχή τις επόμενες 24 ώρες στα ανατολικά και μέσα στο Αιγαίο, από βράδυ Τρίτης – πρωί Τετάρτης αναμένουμε βελτίωση».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact