ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτωπο για τους δημοσίους υπαλλήλους ανοίγει η ΝΔ

«Χτίσιμο» κομματικού στρατού βλέπει η Πειραιώς

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός νέου κομματικού – πελατειακού κράτους. Αφορμή για την σφοδρή αντιπαράθεση αποτέλεσε η τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων, καθώς απαγορεύεται βάσει νόμου στους δήμους να προσβάλλουν με ένδικα μέσα δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν συμβασιούχους για την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για δημιουργία «πρόθυμου στρατού συμβασιούχων» και τονίζουν πως «προσπαθεί να φτιάξει τον κομματικό στρατό της επαναλαμβάνοντας τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση», εγκαλώντας το Μαξίμου πως προσβλέπει σε εκλογικά οφέλη.

Το θέμα της αναξιοκρατίας σήκωσε ψηλά στην ατζέντα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση την οποία χαρακτήρισε «τεράστιο σκάνδαλο», ενώ δε παρέλειψε να τονίσει πως «φορτώνει το Δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Γιώργος Γεωργαντάς σε ανακοίνωσή τους κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη διόγκωση των δημοσίων δαπανών που έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά και στην αναξιοκρατία με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση, αφού «θίγονται δικαιώματα επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ που περιμένουν να προσληφθούν με διαφάνεια και αξιοκρατία».

Στην κατηγορία του Μαξίμου πάντως ότι η ΝΔ δρομολογεί χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδουν κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μιλήσει μονάχα για «στοχευμένες περικοπές δαπανών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact