ΚΑΙΡΟΣ

Μέτωπο καταιγίδων προ των πυλών – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία express

Για μέτωπο καταιγίδων προ των πυλών κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεπές στο ραντεβού του το μέτωπο καταιγίδων που συνοδεύει το νέο βαρομετρικό χαμηλό και που αναμένεται να μας επηρεάσει από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα δυτικά.

Μια πρόσφατη δορυφορική φωτογραφία αναρτά ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Όπως σημειώνει, «ανατολικά βορειοανατολικά κινείται το μέτωπο που έρχεται από την Ιταλία σύμφωνα με την τελευταία δορυφορική φωτογραφία. Η κίνηση της ανάπτυξης των πυρήνων καθώς και άλλα χαρακτηριστικά του συστήματος αναφέρονται στον πίνακα κάτω δεξιά».

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, καθώς βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη δυτική Μεσόγειο και συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και αύριο Τρίτη.

Επομένως, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν σήμερα Δευτέρα τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα, δηλαδή τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στη νύχτα το μέτωπο θα περάσει ανατολικότερα και θα δώσει βροχές και καταιγίδες και στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις βορειότερες Κυκλάδες, ενώ στα δυτικά θα έχουμε εξασθένηση. Στην Αττική προβλέπεται έντονη βροχόπτωση και καταιγίδα σήμερα τη νύχτα γύρω στα μεσάνυχτα και λίγο μετά. Στη Θεσσαλονίκη έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες που θα συνεχιστούν και τη νύχτα.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Από το απόγευμα της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, όπου και θα εξασθενήσουν τη νύχτα.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στα πελάγη, θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αλλά με το πέρασμα του συστήματος θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, την Τρίτη θα σημειώσει πτώση και στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο το πρωί και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική περιμένουμε σήμερα λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών προς το βράδυ. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους από τις μεσημεριανές ώρες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact