ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης ανακοινώνει κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ελάφρυνσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ισχύει και με το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα.

«Παράλληλα προς τη διεθνή δραστηριότητα του πρωθυπουργού, πρώτιστο μέλημα του ιδίου και της κυβέρνησής μας παραμένει η υπεράσπιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επάλληλες κρίσεις και η θωράκιση της κοινωνίας.

Αυτήν την εβδομάδα -όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, προκειμένου να περιορίσουμε, κατά το δυνατόν, τις επιπτώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις και τον πληθωρισμό που χτυπά και την ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη, αλλά και θα εστιάζουν πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Συμπολιτών μας που είναι ευάλωτοι, αλλά και των συμπολιτών μας που παράγουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις υπέρμετρες δυσκολίες. Πάντα με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αφού η χώρα και η οικονομία μας περνά μέσα από τις συμπληγάδες που διαμορφώνουν οι διεθνείς κρίσεις. Πορευόμαστε με σχέδιο, με ρεαλισμό χωρίς κοντόφθαλμες πολιτικές που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν το αύριο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είχαν κάτι πολύ ουσιαστικό να προσθέσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε σήμερα.

Στηρίξαμε οικονομικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα. Θα αξιοποιήσουμε κάθε θεσμικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας και κάθε μηχανισμό του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία. Θα επιμείνουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση αποτελεσματικής και άμεσης ευρωπαϊκής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που δημιουργεί ο πόλεμος και οι συνέπειές του. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέτρο που μπορεί να αποδώσει πρωτίστως γιατί η κοινωνία χρειάζεται στήριξη, αλλά και γιατί αυτός ο δρόμος είναι που θα εμποδίσει το λαϊκισμό και τις δήθεν αντισυστημικές κορώνες να βρουν ξανά πρόσφορο έδαφος στο τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact