ΚΟΣΜΟΣ

Μετρούν τις πληγές του μεγάλου σεισμού στην Παπούα – Νέα Γουινέα

Πάνω από 30 οι νεκροί που άφησε η δόνηση των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Έναν πρώτο απολογισμό για τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το κεντρικό τμήμα της Παπούας – Νέας Γουινέας, έκαναν οι τοπικές Αρχές. Σύμφωνα με αυτόν, περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αγωνίζονται για να φτάσουν σε πληγείσες ορεινές ζώνες.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν εν γένει διακοπεί, αλλά η εφημερίδα PNG Post Courier γράφει επικαλούμενη τον επαρχιακό διοικητή της Χίλα, Ουίλιαμ Μπάντο, ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μέντι, ενώ άλλοι 18 πέθαναν στα περίχωρά της.

Η ιστοσελίδα «Papua New Guinea Today» αναφέρει επίσης, επικαλούμενη τον καθολικό ιερέα Πίους Χαλ, ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε περίπου 300 υπολογίζονται την ίδια ώρα οι τραυματίες, αν και κανένας από τους απολογισμούς αυτούς δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Κυβερνητική ομάδα που θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης, βοηθούμενη από στρατιωτικούς, θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή για να προσπαθήσει να αξιολογήσει το μέγεθος των απωλειών και των ζημιών.

«Μόλις θα έχουμε πληροφορίες θα τις δώσουμε στη δημοσιότητα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Ισαάκ Λούπαρι.

Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 90 χλμ. νότια της Ποργκέρα, στην ορεινή επαρχία Ένγκα και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:45 τοπική ώρα (19:45 ώρα Ελλάδος της Κυριακής) και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμοί σημειώνονται συχνά στην Παπούα-Νέα Γουινέα, η οποία βρίσκεται στην «ζώνη του πυρός» του Ειρηνικού, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, και υπάρχει συχνή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact