ΚΟΣΜΟΣ

Μια έγκυος αποβιβάστηκε στη Μάλτα από το Sea-Eye με τους 62 μετανάστες

Είναι η δεύτερη γυναίκα που αποβιβάζεται από το πλοίο για λόγους υγείας σε διάστημα δύο ημερών

Μια νεαρή έγκυος γυναίκα αποβιβάστηκε στη Μάλτα το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη από το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye πάνω στο οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται 62 μετανάστες.

Η 23χρονη Νιγηριανή αποβιβάστηκε στη Μάλτα έπειτα από επιληπτική κρίση που υπέστη, εξήγησε η γερμανική ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Οι αρχές της Μάλτας, αφού ενημερώθηκαν από τον καπετάνιο του πλοίου Alan Kurdi, «αντέδρασαν αμέσως και με επαγγελματισμό και ξεκίνησαν την απομάκρυνση της νεαρής γυναίκας», ο σύζυγος της οποίας παρέμεινε στο πλοίο, πρόσθεσε η Sea- Eye.

Πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα που αποβιβάζεται από το πλοίο αυτό για λόγους υγείας σε διάστημα δύο ημερών. Την Τρίτη μια 24χρονη γυναίκα επίσης αποβιβάστηκε εκτάκτως στη Μάλτα αφού παρουσίασε πολύ χαμηλή πίεση και έχανε τις αισθήσεις της, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το πλοίο Alan Kurdi διέσωσε στις 3 Απριλίου 64 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης.

Αρχικά κατευθύνθηκε προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, όμως ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι εκτίμησε ότι το Βερολίνο είναι αυτό που πρέπει να αναλάβει τους μετανάστες καθώς η ΜΚΟ που τους διέσωσε είναι γερμανική και το πλοίο έχει γερμανική σημαία.

Στη συνέχεια και έπειτα από συμφωνία με το Βερολίνο ο Σαλβίνι δέχθηκε την Παρασκευή να αποβιβαστούν δύο μητέρες με τα παιδιά τους, όμως εκείνες αρνήθηκαν καθώς δεν επετράπη να τους συνοδεύσουν οι άνδρες τους.

Το Alan Kurdi κατευθύνθηκε προς τη Μάλτα και έκτοτε πλέει στα διεθνή ύδατα γύρω από το νησί. Από το καλοκαίρι του 2018 η Βαλέτα έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες που διέσωσαν ΜΚΟ στη Μεσόγειο, όμως μόνο στο πλαίσιο συμφωνιών για τη μετεγκατάστασή τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Από το Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία «είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί».

Όμως σύμφωνα με τη Sea- Eye ο χρόνος πιέζει. Αν και η Μάλτα επέτρεψε χθες Τετάρτη τη μεταφορά νερού και τροφίμων στο πλοίο, οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτό «θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των διασωθέντων».

Τη νύκτα οι μετανάστες και τα 17 μέλη του πληρώματος αναγκάζονται να στοιβαχθούν σε έναν χώρο που προορίζεται για είκοσι άτομα για να κοιμηθούν. Επιπλέον περισσότερο από το ένα τρίτο των μεταναστών πάσχει από ναυτία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact