ΚΟΣΜΟΣ

“Μην είστε κότες” -Οι γυμνόστηθες ”Femen” καλούν τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν το Κίεβο

Η Femen, η γνωστή, γυναικεία ομάδα των γυμνόστηθων ακτιβιστών, εμφανίστηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και διαμαρτυρήθηκε μπροστά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία μετακομίζει από το Κίεβο στο Λβιβ.

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια, με το σύνθημα ”Μην είστε κότες” γραμμένο με κόκκινη μπογιά στο στήθος της κι ένα ψεύτικο όπλο στο χέρι, ανέβηκε πάνω στην πινακίδα μπροστά από την πρεσβεία και κάλεσε τους Αμερικανούς διπλωμάτες να μην εγκαταλείψουν το Κίεβο.

Η Femen τάσσονται ενάντια στους φόβους των ΗΠΑ, στο κλείσιμο των πρεσβειών και στις εκκενώσεις των πολιτών. Διότι με αυτό τον τρόπο καταδικάζουν την Ουκρανία να τα βάλει μόνη της με τον εχθρό. Η Femen απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα με το σύνθημα «Μην είσαι κότα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν επειγόντως την Ουκρανία . Ορισμένες άλλες χώρες, ιδίως η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Ινδία και άλλες, συνέστησαν επίσης στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε επίσημα τη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Κίεβο στο Λβιβ και το Ηνωμένο Βασίλειο μετέφερε ορισμένους διπλωμάτες του από το Κίεβο στο Λβοφ .

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact