ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση θα στηρίξουμε τους πολίτες με εθνικούς πόρους»

Στην εκτόξευση των τιμών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεσμευόμενος πως εάν δεν αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ξοδέψουμε ως κράτος πόρους για να συγκρατηθούν οι τιμές.

Ευρωπαϊκή λύση στη σύνοδο κορυφής του Μαΐου για αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το φόρουμ των Δελφών.

«Αν δεν γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από τα κράτη μέλη να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό θα κάνουμε στην Ελλάδα. Θα έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν δεν το κάνουμε θα αφήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού να επανέλθουν ισχυρότερες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Tόνισε δε την ανάγκη αξιοποίησης 230 δις ευρώ αδιάθετων δάνειων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ταχθηκε κατά του πλήρους αποκλεισμού του ρωσικού φυσικού αερίου

«Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο από τη μία μέρα στην άλλη».

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της υγείας.

«Το όραμα παρουσίασα στον ελληνικό λαό όταν εμπιστεύθηκε την κυβέρνησή μας το 2019 παραμένει σε ισχύ. Και θα παραμείνει το όραμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το 2023 οπότε και θα τους ζητήσουμε αν θέλουν να ανανεώσουν την εντολή τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο φετινός στόχος της ανάπτυξης θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω, ωστόσο τόνισε ότι η χώρα θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2023.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact