ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για τα προνόμια των εμβολιασμένων»

«Κινδυνεύουν όσοι δεν εμβολιάζονται» είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα

«Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που φτάνουμε στο σημείο να έχουμε με μεγάλη προθυμία αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να εμβολιάζονται, πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα και δημιουργικά για τους υπόλοιπους.

Δεν φτάνει κανείς σε ένα απόλυτο ταβάνι. Υπάρχουν μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως η εμβολιαστική κάλυψη ειδικών ομάδων, κατάκοιτοι συμπολίτες μας που θα καλυφθούν από το μονοδοσικό εμβόλιο.

Έχουμε προσέγγιση πιο εξειδικευμένοι ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα» είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες για τα προνόμια των εμβολιασθέντων.

«Σύμφωνα με το CDC η μετάλλαξη Δέλτα μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι επικρατούσα σε όλη την Ευρώπη. Μην μπούμε σε λογική νέων περιορισμών, η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς είναι ασφαλείς, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, και είναι πολύ πιθανόν η διασπορά και η μετάλλαξη Δέλτα να άφορα μόνο αυτούς» επεσήμανε.

Για την οικονομία σχολίασε ότι «αναμένουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις, τα πρώτα 4 δισεκ. πολύ σύντομα μέχρι τα τέλη Αύγουστου – αρχές Σεπτεμβρίου» και δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος για τη δυνατότητα απορρόφησης των κοινοτικών πόρων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βάσει του σχεδίου Ελλάδα 2.0.

«Η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη σε μια συνεργασία με Τουρκία στο προσφυγικό, όμως πρέπει να υπηρετούνται 2 βασικές προϋποθέσεις. Αποφυγή οποιασδήποτε εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού – προσφυγικού για πολιτικούς σκοπούς.

2η η Τουρκία να κάνει κινήσεις καλής θέλησης σε συνεχεία εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας, δηλαδή να αποδέχεται επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα» είπε και επανέλαβε πως «δεν νοείται λύση στο Κυπριακό έξω από το πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολίτικη ισότητα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact