ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αυτή η κυβέρνηση

«Ο πολίτης πληρώνει ακριβά το τίμημα της καθυστέρησης»

Το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις περί αλλαγής γραμμής από την ηγεσία της ΝΔ.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μέτρα που θα πλήξουν όλη την κοινωνία. Τα έμμεσα μέτρα θα επιβαρύνουν τους χαμηλόμισθους και τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας. Εμείς, μαζέψαμε τις δαπάνες του δημοσίου όταν βρισκόμασταν στην κυβέρνηση. Η διαφορά μας τότε ήταν λιγότερο από 1 δισ. ευρώ, δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τα τόσα δις. ευρώ που μας κόστισε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση μάς επέστρεψε στην ύφεση», τόνισε, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για το καλό του τόπου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε ξανά εκλογές.

«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις το θεωρώ ένα σωστό μέτρο επί της αρχής, αλλά υπάρχουν τρόπο να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες του Κράτους. Δεν συζητάμε ως ΝΔ για υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. Η κυβέρνηση αυτή στο δημόσιο δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση γιατί θέλει με το δικό της τρόπο να κλείσει το μάτι στους δημόσιους υπαλλήλους, δίνοντας αυξήσεις, ενώ δεν αντέχει το κράτος».

Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες». Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα». Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλές αμοιβές «για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό»», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο τονίζοντας πως «πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αξιολόγηση στο δημόσιο. Όλα αυτά έχουν πάει περίπατο από την κυβέρνηση Τσίπρα. Ακόμη και τα ΚΕΠ έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρει και δεν θέλει να κάνει ο Τσίπρας ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

«Έχουμε χάσει κάθε έννοια των λέξεων με την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα, διότι γνώριζε πως οδηγούσε συνειδητά την Ελλάδα στο γκρεμό με την πολιτική του. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με την ίδια ένταση γιατί θεωρούμε πως αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο».

«Εγώ μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα στον κόσμο, ενώ ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του δε νομίζω ότι μπορεί, γιαυτό και έβαλε τα ΜΑΤ να προσέχουν το Μέγαρο Μαξίμου. Επιμένουμε στην αλήθεια γιατί έχουμε φλομώσει στα ψέματα. Εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε και μερικά από αυτά θα έχουν και πολιτικό κόστος».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact