ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για «δυσλειτουργία της Βουλής»

Δυσλειτουργία της Βουλής καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την άρνηση των υπηρεσιών της Βουλής να δεχθούν επίκαιρες ερωτήσεις. Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τις 11 Φεβρουαρίου, ακόμα οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων.

«Δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της προέδρου της Βουλής», υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταθέσει ερώτηση προς του υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και Επικρατείας Νίκο Παππά, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για τον περιορισμό, όπως υποστηρίζει, «της αυτονομίας – ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτή προκύπτει από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη».

Όπως σημειώνει, «η αρχική μου πρόθεση ήταν να την καταθέσω ως επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Δυστυχώς όμως, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν».

Παράλληλα, και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, σε γραπτή δήλωση της, υποστηρίζει ότι «μία από τις βασικές λειτουργίες της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την κυβέρνηση είναι ακόμα απενεργοποιημένος με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, εδώ και μια εβδομάδα προσπαθεί να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ και η μόνη απάντηση των υπηρεσιών της Βουλής, είναι ότι η πρόεδρος δεν έχει δώσει εντολή να γίνονται δεκτές οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact