ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι λίγοι που ετοιμάζονταν για καρέκλες ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου

«Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση»

Το γάντι που πέταξε χθες ο ανθυποψήφιός του, Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το μεταρρυθμιστικό έργο του επί Σαμαρά σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «μου κάνει εντύπωση που ακόυω αυτά από τον Μειμαρκάκη. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων. Τότε ήταν πρόεδρος της Βουλής και υπερψήφισε τις διατάξεις για τις απολύσεις καθαριστριών».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε στο ίδιο ύφος πως «στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα και ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου» συνέχισε τις έμμεσες βολές του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι μπορεί και πάλι να κάνει την έκπληξη, όπως και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί μπορώ να ανοίξω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια διατηρώντας στο ακέραιο τον «κορμό» του κόμματος. Εγώ δεν ξέρω ακροδεξιούς να υπάρχουν στη ΝΔ. Ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων. Δεν θα διαρρήξουμε τον κοινωνικό ιστό γιατί η ανίκανη αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο βασικό πρόβλημα που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας».

Σε ερώτηση για τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τις ακούω με μεγάλη επιφυλακτικότητα» προσθέτοντας ότι «βολικό δεκανίκι στις πολιτικές του κ. Τσίπρα η ΝΔ δεν θα προσφέρει».

Ερωτηθείς για το αν είχε συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα απάντησε καταφατικά χαρακτηρίζοντας την, όμως, «τυπική». «Δεν νομίζω να τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια» πρόσθεσε.

«Πίστευω ότι τηρώ στο ακέραιο την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί πιστεύω στην ευρωπαϊκή πορεία και δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Αυτό με κάνει καραμανλικό;» διερωτήθηκε αναφορικά με τη στήριξη Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact