ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης–Πομπέο: Ισχυρά μηνύματα από Σούδα

Τη σύζυγό του Σούζαν ξενάγησε η σύζυγος του πρωθυπουργού στα Χανιά

Τον καθοριστικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ναυτικής Βάσης της Σούδας για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύει η παρουσία στην Κρήτη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Την ίδια η φιλοξενία του αρχηγού της αμερικανικής διπλωματίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο πολιτικών.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά και τον υποδέχθηκαν στην οικία Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψη στη χώρα μας μέσα σε μόλις ένα χρόνο και σε μια κίνηση με υψηλή συμβολική σημασία επέλεξε να μην ταξιδέψει στην Άγκυρα, όπως συνήθιζαν οι προκάτοχοί του σχεδόν σε κάθε επίσημο ταξίδι στην περιοχή μας.

Τα μέτρα προστασίας στο χώρο είναι πολύ αυστηρά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr. Ακόμη βρίσκονται εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία και των δύο βάσεων. Μαζί με τον Πομπέο είναι και ο βοηθός υφυπουργός εξωτερικών κ. Reeker, επικεφαλής του γραφείου ευρωπαϊκών και ασιατικών υποθέσεων.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να επισκεφθούν την 115 Πτέρυγα Μάχης καθώς στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Θα γίνει σύντομη ενημέρωση από την στρατιωτική στην πολιτική ηγεσία, πριν την συνέχεια της επίσκεψης τους στο Μαράθι όπου θα επισκεφτούν επισκεφτούν διάφορα σκάφη ανάμεσα τους και μια φρεγάτα ελληνική .

Στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Pompeo θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού.

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.Στις 17.00, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Στην Αγία Τριάδα και στο ενετικό λιμάνι η σύζυγος του Μ. Μπομπέο

Τον Μάικ Πομπέο, συνοδεύει στην επίσκεψή του στα Χανιά και η σύζυγος του, Σούζαν. Το πρόγραμμα προβλέπει την ξενάγησή της στη Μονή της Αγίας Τριάδας, από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και στη συνέχεια γεύμα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Θυμίζουμε ότι ο Μάικ Πομπέο με τη σύζυγό του και την πολυμελή αντιπροσωπεία του, κατέφθασαν στα Χανιά χθες βράδυ και μετέβη με μια γιγαντιαία αυτοκινητοπομπή, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού όπου έτυχε θερμής υποδοχής και μάλιστα δεν παρελειψε να δοκιμάσει κρητικά εδέσματα που του προσφέρθηκαν.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact