ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες και αύξηση κατώτατου μισθού

Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως «στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας». Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.

«Είμαι πάρα πολύ φειδωλός όταν μοιράζω επιδόματα. Όμως στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρξει μέριμνα για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από οικογένειες που ικανοποιούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια: Θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια από την πρώτη ημέρα γέννησης του πρώτου τους παιδιού», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος ειδικά στο δημογραφικό πρόβλημα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε και αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθό, βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ».

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες… Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών», ανέφερε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact