ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προανήγγειλε υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιους θα αφορά

Την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ως εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο για πιο ελεύθερη επικοινωνία των πολιτών, κάνοντας λόγο για «στέρεη γέφυρα προς την μετά-κορωνοϊού εποχή».

Όπως είπε, το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο χαρακτήρισε «κλειδί για τον τουρισμό», είναι για μία τολμηρή ελληνική πρωτοβουλία: «Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε αντιμετωπίζοντας έντονες αντιδράσεις».

Έχουν αξιοποιήσει το πιστοποιητικό πάνω από 230.000 συμπολίτες μας και η διαδικασία έκδοσής του είναι αρκετά απλή.

«Θρηνήσαμε πολλές απώλειες από την αρχή της πανδημίας, όμως πλέον είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται, το ίδιο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει σε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι, ώστε ο τουρισμός να ανοίξει και να θέσει προοπτικές πιο ισχυρής οικονομίας.

Σχεδόν όλοι στις ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι

Μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός είπε πως μέσα σε έναν μήνα, από τους 800 διασωληνωμένους, φτάσαμε σήμερα σε κάτω από 360. «Αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό», τόνισε και πρόσθεσε πως πρέπει να απασχολήσει τους πάντες το γεγονός πως «η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ, είναι συμπολίτες μας που δεν έκαναν το εμβόλιο».

Σύντομα αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιους θα αφορά

Παράλληλα, προανήγγειλε αποφάσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

«Την πειθώ, που έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία, θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

Tο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα απασχολήσει και την Επιτροπή Βιοηθικής, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.
Οι εμβολιασμένοι θα έχουν διευκολύνσεις

Αναφορικά με τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, είπε πως η σχετική συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια.

Τόνισε, ωστόσο, με νόημα πως «ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του».

Ωστόσο, σημείωσε πως ο ίδιος και η κυβέρνηση θα καλέσουν τους πολίτες για ένα νέο «εμβολιαστικό» κύμα, ώστε να μην υπάρξουν (εκ των πραγμάτων) περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους.
Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που θέλουν

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε το τέταρτο κύμα και θα προστατέψουμε την υγεία μας, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό «όλοι οι συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν».
Τι είπε για το εμβόλιο κατά… της ανοησίας

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας πως «πέρασε ένας χειμώνας τυφλών καταγγελιών με εκκλήσεις ψεύτικων επιχειρημάτων».

Με τη φράση «η αντιπολίτευση για την πανδημία αποτελεί αντιπολίτευση στη χώρα, η αντιμετώπιση του ιού είναι μια μάχη εθνική», ζήτησε η πανδημία να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εθνικής συμφωνίας.

«Εύχομαι το εμβόλιο της ανοσίας, να γίνει εμβόλιο κατά της ανοησίας. Γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλους διχασμούς», κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact