ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Οι στροφές μου αρέσουν, αλλά μόνο στην οδήγηση, όχι στην πολιτική

Την αισιοδοξία του ότι «σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της» εκφράζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ξέρει καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, αλλά έχει μελετήσει και τις λύσεις. «Γνωρίζω πως δεν θα βρούμε μόνο “καμένη”, αλλά και ναρκοθετημένη γη. Ωστόσο έχουμε σχέδιο, επιτελείο και όρεξη για δουλειά», υπογραμμίζει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ».

«Η δική μας συνταγή προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, λογικά πλεονάσματα και περισσότερες επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για νέες δουλειές. Και αυτό θα κινητοποιήσει δυνάμεις και θα δημιουργήσει θετικό κλίμα που θα φέρει ανάπτυξη της τάξης του 4% και δεκάδες δισ. νέων κεφαλαίων στη χώρα. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και δίνει την είδηση ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών, αρχής γενομένης από τα νέα πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη βουλή. Πεποίθησή του, άλλωστε, είναι ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να σταθεί για πολύ ακόμη στην εξουσία. Και εφόσον αποχωρήσει ο κ. Πάνος Καμμένος, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά και αν δεν συμβεί αυτό, ο ίδιος είναι έτοιμος να υποβάλει νέα πρόταση δυσπιστίας που είναι ένα από τα όπλα που διατηρεί στη φαρέτρα της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το μετεκλογικό τοπίο, ο κ. Μητσοτάκης διακηρύσσει τη βούλησή του να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ακόμη και αν έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, αλλά αποκλείει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί την «επιστροφή του στην εξουσία από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα». Πολύ περισσότερο δηλώνει αποφασισμένος να μη δώσει συγχωροχάρτι σε υποθέσεις σκανδάλων και να επιμείνει να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που προέρχονται κατά βάση από τους ίδιους τους κυβερνώντες.

– Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής περιόδου. Πώς το εξηγείτε;
Είναι, πράγματι, ταυτισμένος με τα μνημόνια. Το 2015, ο κ. Τσίπρας ανατίναξε τη λήξη του δεύτερου προγράμματος που θα ήταν και το τελευταίο. Υστερα προκάλεσε και επέβαλε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Και αμέσως μετά υπέγραψε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που διαρκεί έως το 2021, με δεσμεύσεις μέχρι το 2060. Και όλα αυτά, έχοντας υποσχεθεί να τα καταργήσει όλα «με έναν νόμο και ένα άρθρο». Βρίσκεται στην εξουσία, έχοντας παραπλανήσει τους Ελληνες με συνεχή ψέματα. Μένει γαντζωμένος σε αυτήν, συμμαχώντας κυνικά με έναν ακροδεξιό τυχοδιώκτη. Και συντηρείται εκεί με συνεχείς μεταλλάξεις και με την ψήφο των άβουλων βουλευτών του και λίγων μονάδων του πολιτικού περιθωρίου. Συντηρείται μέσα στην κρίση γιατί ο ίδιος είναι προϊόν της και ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που μας οδήγησαν σε αυτήν.

– Πώς εξηγείτε, ωστόσο, το γεγονός ότι εξακολουθούν και τον στηρίζουν δυνάμεις και συμφέροντα όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος;
Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε πολύ βολικός για ορισμένους εντός και εκτός συνόρων. Αλλά δυστυχώς επιζήμιος για τους Ελληνες.

– Με τόσα πάντως που έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια, αρκετοί απορούν που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ποσοστά άνω του 20%. Πού αποδίδετε αυτή τη δημοσκοπική αντοχή του;
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές με 7 μονάδες διαφορά και, με βάση τις δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεστε, σήμερα φαίνεται να χάνει με διψήφια διαφορά. Δεν το λες και αντοχή αυτό σε τρία χρόνια. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Η δική μου έγνοια είναι να πείσω τους χιλιάδες πολίτες που αισθάνονται σήμερα προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απογοητευμένοι από τους πολιτικούς ότι μπορούμε να βγούμε από τη σημερινή παρακμή με τις λύσεις που προτείνουμε.
Βλέπετε να στήνονται οι κάλπες μέχρι τον Μάιο;
Κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος κάνει τα πράγματα όλο και χειρότερα. Κι αυτό το καθοδικό σπιράλ πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Οι εκλογές θα είναι λύτρωση και αρχή ανάτασης.

– Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει πρώτα με τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές για να θολώσει τα νερά και να αφήσει τις βουλευτικές για τη συνταγματική προθεσμία;
Οποια κόλπα και αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα γλιτώσουν την κρίση των πολιτών. Είτε σε μονές, είτε σε διπλές, είτε σε τριπλές εκλογές, οι πολίτες θα τους καταψηφίσουν. Το μόνο που τους απομένει πλέον είναι να επιλέξουν τον χρόνο.

– Μήπως για σας θα ήταν καλύτερα να εξαντλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θητεία του και να κάνει όλα όσα είναι να κάνει; Αν, για παράδειγμα δεν περικοπούν τώρα οι συντάξεις, πιθανώς θα είστε εσείς που θα υποχρεωθείτε να τις κόψετε.
Μπροστά στην εθνική ανάγκη να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας, δεν χωρούν μικροκομματικοί υπολογισμοί και πολιτικά μικροσυμφέροντα. Ξέρω καλά τις δυσκολίες, αλλά έχω μελετήσει και τις λύσεις. Γνωρίζω πως δεν θα βρούμε μόνο καμένη αλλά και ναρκοθετημένη γη. Ομως έχουμε σχέδιο, επιτελείο και όρεξη για δουλειά. Οσο για τις συντάξεις, υπενθυμίζω ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήταν αυτοί που επέβαλαν και ψήφισαν μόνοι τους την περικοπή τους. Οχι η Ν.Δ. Οπότε έχετε και την απάντησή μου.

– Στην κυβέρνηση, πάντως, πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χτυπήσει τις εκλογές, ενώ ο κ. Πολάκης θέτει και μια προϋπόθεση: Να βάλουν μερικούς από σας στη φυλακή…
Στο Μαξίμου μπορεί να φαντάζονται ό,τι θέλουν. Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη παρελθόν. Μου δίνετε, ωστόσο, την ευκαιρία να πω ότι είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες φράσεις από υπουργούς με την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα. Οχι μόνο επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, αλλά το διαφημίζουν κιόλας. Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται καν τη διάκριση των εξουσιών. Ας το βάλουν, ωστόσο, καλά στο μυαλό τους: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουμε να γίνει θεσμικό πρόβλημα της χώρας.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εξακολουθεί να επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημά» του.
Η φράση αυτή έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Μία κυβέρνηση που μόλις ήρθε στην εξουσία, έκλεισε τις τράπεζες, έδιωξε τις καταθέσεις και προκάλεσε ζημία 100 δισ. τολμά και μιλά για ηθικό πλεονέκτημα. Ενας υπουργός που παραγγέλνει εν κρυπτώ αναβαθμίσεις αεροσκαφών και πουλάει με μεσάζοντες βλήματα στη Σαουδική Αραβία έχει το θράσος ακόμη να κουνάει το δάχτυλο. Μία κυβέρνηση που ελέγχεται από την Ευρώπη για διασπάθιση 1,6 δισ. που διατέθηκαν για τους πρόσφυγες ζητάει και τα ρέστα. Αυτοί που φαλίρισαν τη ΔΕΗ και πήγαν να δώσουν για 20 χρόνια το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 700 εκατομμύρια απώλειες για το Δημόσιο δεν μπορούν να γίνονται δήθεν κήνσορες της ηθικής. Ούτε, προφανώς, όσοι έπαιξαν παιχνίδια με «βοσκοτόπια», πριμοδότησαν κατασκευαστές για οδικούς άξονες και έστησαν διαγωνισμούς-σκάνδαλα όπως ο τελευταίος για το Θριάσιο Πεδίο. Υπάρχει και ένα όριο ακόμη και στην υποκρισία και τον κυνισμό. Και επειδή η ηθική δεν σχετίζεται μόνο με τα οικονομικά σκάνδαλα, να επισημάνουμε ότι είναι ανήθικο να έχεις φτιάξει τους χειρότερους καταυλισμούς προσφύγων στον κόσμο. Είναι ανήθικο να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν γνωρίζεις ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι. Είναι ανήθικο να πολιτεύεται συνεχώς με ψέματα και λάσπη. Η κυβέρνηση αυτή θα μνημονεύεται στο μέλλον ως η πιο ανήθικη που έχει γνωρίσει ο τόπος.

– Και εσείς τι θα κάνετε; Θα δώσετε συγχωροχάρτι για όλα αυτά;
Συγχωροχάρτι δίνει μόνο η Εκκλησία. Δική μου προτεραιότητα είναι η ανάταξη της χώρας. Αλλά υποθέσεις που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και -κυρίως- έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον είναι προφανές ότι θα διερευνηθούν. Είμαι σίγουρος, μάλιστα, ότι με το που θα φύγουν από την εξουσία θα μάθουμε και πολλά που τώρα τα κρύβουν. Αλλωστε όλα τα τελευταία σκάνδαλά τους, οι ίδιοι πια τα αποκαλύπτουν.

– Τελευταία είχαμε άλλη μία μείζονα κρίση στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου που εντέλει κατέληξε στην αποπομπή του κ. Κοτζιά. Επιμένετε ότι οι δυο τους είναι αλληλοεκβιαζόμενοι, ή μήπως όλα είναι σκηνοθετημένα, όπως φαίνεται ότι πιστεύουν οι περισσότεροι πολίτες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;
Από το τελευταίο επεισόδιο αξίζει να συγκρατήσουμε τρία πράγματα: πρώτον, την πολιτική αντίφαση να φεύγει με ύμνους για την πολιτική του ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά να παραμένει στη θέση του ο υπουργός Αμυνας, που έχει καταγγείλει την πολιτική του κ. Κοτζιά ως προδοτική. Δεύτερον, ότι μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ακούστηκαν πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες για μυστικά κονδύλια και μίζες, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί σιωπηλός. Και, τρίτον, ότι μένει ανοιχτό το θέμα της εννεασέλιδης επιστολής του κ. Κοτζιά. Για ποιον λόγο άραγε; Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι αλληλοεκβιαζόμενοι ή σε συμπαιγνία. Διότι σε κάθε περίπτωση μαζί βλάπτουν τη χώρα και μαζί πρέπει να φύγουν.

-Είπατε «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση. Να υποθέσω ότι θα υπερψηφίσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άρθρα που προτείνει, όπως το 86 περί ευθύνης υπουργών;
Από καιρό έχω δηλώσει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα. Γι’ αυτό την Τρίτη η Ν.Δ. θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση. Θα πράξουμε, δηλαδή, το καθήκον μας ως κόμμα εθνικά και θεσμικά υπεύθυνο. Οσο για το άρθρο 86, ας σταματήσει πλέον η υποκρισία. Οταν εγώ πρότεινα την αλλαγή του από το 2006, ο κ. Τσίπρας ούτε που το πήρε χαμπάρι. Τον απασχολούσε προφανώς τότε πώς θα υπονομεύσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ώστε να είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του Συνασπισμού.

– Εν μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης θα έρθει μάλλον και η Συμφωνία των Πρεσπών. Εσείς τι θα κάνετε; Ενώ θα συζητάτε για το Σύνταγμα, θα υποβάλετε και νέα πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση;
Ολα θα τα δούμε στην ώρα τους. Μέχρι τότε συγκρατήστε τρία πράγματα: πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στη δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για το Σύνταγμα, που προφανώς θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16, καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον μέχρι και η Βόρεια Κορέα. Δεύτερον, εμείς δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τρίτον, από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά, η πρόταση δυσπιστίας θα είναι στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων.

– Αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση, αρνούμενος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορεί να σταθεί μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα;
Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό επιτάσσει η λογική, αλλά και η θεσμική τάξη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πρωθυπουργός με το θράσος να μένει στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει, άλλωστε, και τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό του. Υπενθυμίζω, άλλωστε, πως, όταν μετά το δημοψήφισμα του ’15, ο κ. Τσίπρας έμεινε και τότε με λιγότερους από 151 βουλευτές και ήταν η ψήφος της αντιπολίτευσης που μας κράτησε στην Ευρώπη, παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές. Εκλογές, αν θυμάστε, με πρωθυπουργό την κυρία Θάνου. Θα είναι δύσκολο, συνεπώς, ο κ. Τσίπρας να πράξει τώρα κάτι άλλο και, κυρίως, να το αιτιολογήσει. Γιατί έτσι θα ομολογήσει -και δημοσίως πλέον- ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει γαντζωμένος για μερικές ακόμη εβδομάδες στην καρέκλα του.

-Κάποιοι ωστόσο προβλέπουν ότι μπορεί τελικά να μη φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αφήσει την καυτή πατάτα σε εσάς.
Το έχω πει επανειλημμένα και ξεκάθαρα εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή. Οσο για τις καυτές πατάτες, μπορεί και να κρυώσουν.

– Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της ναρκοθετεί την οικονομία. Μήπως αυτό είναι ένα άλλοθι για να μην εφαρμόσετε όσα υπόσχεστε;
Κάθε άλλο. Η περιγραφή μου για την κατάσταση στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών, αλλά δικαιώνεται, νομίζω, και από την εμπειρία που βιώνει κάθε πολίτης: Το κράτος αδυνατεί, πια, να δανειστεί, καθώς τα επιτόκια των ομολόγων του είναι πάνω από το 4%, την ώρα που η Κύπρος αντλεί κεφάλαια με μόλις 2,4%. Οι μισοί Ελληνες χρωστούν στην Εφορία ή τα Ταμεία και 6 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν ήδη κατασχεθεί. Τα κόκκινα δάνεια και η έλλειψη καταθέσεων λυγίζουν τις τράπεζες, αυτές τη ρευστότητα, και εκείνη την ανάπτυξη. Και την ίδια ώρα οι δικαστικές αποφάσεις για διεκδίκηση αναδρομικών και η συνεχής διεύρυνση του κομματικού κράτους, μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη δημοσιονομική προσαρμογή, μεταφέροντας στο μέλλον νέες θυσίες για τους Ελληνες και δημιουργώντας νέο φαύλο κύκλο αβεβαιότητας και στασιμότητας.
Ολα αυτά, πράγματι, αποτελούν νάρκες για το μέλλον και είμαι ο τελευταίος που θα τις αποκρύψω από τους πολίτες. Γι’ αυτό και οι δεσμεύσεις της Ν.Δ. είναι λίγες, συγκεκριμένες και κοστολογημένες, όπως τις παρουσίασα πρόσφατα στη ΔΕΘ. Και θα ισχύσουν αμέσως, όχι μόνο επειδή θα ανακουφίσουν την κοινωνία και την παραγωγή, αλλά διότι θα κινητοποιήσουν και το ελατήριο της ανάπτυξης. Η δική μας συνταγή προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, λογικά πλεονάσματα και περισσότερες επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις για νέες δουλειές. Και αυτό θα κινητοποιήσει δυνάμεις και θα δημιουργήσει θετικό κλίμα που θα φέρει ανάπτυξη της τάξης του 4% και δεκάδες δισ. νέων κεφαλαίων στη χώρα. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε.

– Λένε κάποιοι ότι με τη στροφή που κάνετε προς το Κέντρο αφήνετε χώρο στα δεξιά σας για νέα σχήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, με κατηγορεί για στροφή προς την Ακροδεξιά. Οι στροφές μού αρέσουν, αλλά μόνο στην οδήγηση – όχι στην πολιτική. Υπήρξα πάντα ένας φιλελεύθερος κεντροδεξιός πολιτικός και όλα όσα δεσμεύθηκα να πράξω, όταν διεκδίκησα την ηγεσία της Ν.Δ., αποτελούν τη διαχρονική πολιτική πυξίδα μου. Θα σας έλεγα, όμως, και κάτι ακόμη. Η παράταξή μας στάθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης όχι μόνο επειδή είχε βαθιές κοινωνικές ρίζες, αλλά γιατί αντιπάλεψε τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την ανικανότητα, που είναι σήμερα τα κεντρικά σημεία που ορίζουν τα πολιτικά μέτωπα. Η Ν.Δ. ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών και γνωρίζει καλά πως μεγαλούργησε μόνο όταν διεύρυνε την επιρροή της και σε πολίτες που ήταν πέραν των κομματικών τειχών της.

– Αν δεν έχετε αυτοδυναμία και η κυρία Γεννηματά αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση χωρίς να συμπράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνετε;
Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση. Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια. Η χώρα, όμως, χρειάζεται αλήθεια και πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση. Ανοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα.

– Σας ακούμε να μιλάτε διαρκώς για ανανέωση, αλλά οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν δει αυτό που λέμε «καινούρια πρόσωπα».
Εδώ θα σας δώσω μια είδηση. Από τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Είναι πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη βουλή. Νέα πρόσωπα, ικανά, με όρεξη να προσφέρουν στην πατρίδα μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την πραγματική ζωή. Και είμαι υπερήφανος που θα συμπορευτούν με τη Ν.Δ., καθώς δεκάδες νέοι υποψήφιοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ανανεώσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτιά μας.

– Θέλω να κλείσω με ένα ερώτημα που σχετίζεται με τη διάχυτη απαισιοδοξία που εξακολουθεί να υπάρχει στους πολίτες για το μέλλον τους. Πώς θα την αντιμετωπίσετε και πώς φαντάζεστε την Ελλάδα έπειτα από 4 χρόνια;
Μέχρι τις εκλογές, όσα νέα ψέματα και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό θα κάνει, δεν θα υποσχεθώ τίποτα που δεν μπορώ να πράξω. Θα λέω μόνο την αλήθεια, διότι πιστεύω στο σχέδιό μας, το οποίο θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της. Θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Θα είναι μια χώρα με ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και τα σπίτια μας. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, μία χώρα στην οποία θα μπορούν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά της που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Μια χώρα που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact