ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

«Χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό»

Χρέος της ΝΔ είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας -η οποία, όπως είπε, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση- «αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε απόψε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξαγγείλει στοχευμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως υπάρχουν, παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη να στηριχθούν από την πολιτεία όσοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες. «Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε πρωτίστως για λόγους, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε το θέμα δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί, ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων απένειμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ το αφιέρωσε στη μητέρα του. «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε σε εκδήλωση το 1992, οπότε τιμήθηκε η μητέρα του. «Για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, η ίδια ήταν ευαισθητοποιημένη, ως μητέρα 4 παιδιών και αναγνώριζε, όπως και εμείς αναγνωρίζουμε τη σημασία τού να στηριχθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact