ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

mobilefees: Τι κερδίζουν οι νέοι με την κατάργηση των τελών κινητής – Δείτε παραδείγματα

Της Γωγώς Κατσέλη

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα mobilefees.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες 15-29 ετών προκειμένου να απολαμβάνουν πλήρη κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας είτε πρόκειται για συμβόλαια είτε για καρτοκινητά.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι για την κατάργηση του τέλους περιλαμβάνει την υποβολή μιας δήλωσης μέσω του gov.gr στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας.

Ωστόσο, αν ο δικαιούχος είναι ανήλικος, τη δήλωση θα πρέπει να την υποβάλει ο γονέας ή ο έχων τη γονική μέριμνα.

Η είσοδος στο Μητρώο γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου ή του γονέα όταν πρόκειται για ανήλικο.

Το όφελος για τους καταναλωτές

Δεδομένου ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ειδικός φόρος κινητής τηλεφωνίας ήταν στο 12% για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, στο 15% για λογαριασμούς από 50,01 έως 100 ευρώ, στο 18% από 100,01 έως 150 ευρώ και στο 20% από 150,01 ευρώ και πάνω, το όφελος του νέου μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.

Έτσι, για παράδειγμα ένας πολίτης που το πρόγραμμα κινητής τους ήταν στα 50 ευρώ το μήνα, με φόρο 12% πλήρωνε 56 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ άγγιζε τα 69,44 ευρώ. Από αυτό τον μήνα ο τελικός λογαριασμός των νέων έως 29 ετών, μαζί με τον ΦΠΑ, για το αντίστοιχο πρόγραμμα, δε θα ξεπερνά τα 62 ευρώ.

Αντίστοιχα, κάποιος που το βασικό του πάγιο είναι στα 100 ευρώ και μαζί με τον φόρο 15% και τον ΦΠΑ, διαμορφώνεται στα 142,6 ευρώ, με την κατάργηση του φόρου θα πληρώνει 124 ευρώ.

Το όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους πολίτες με ακριβότερα πακέτα. Ενδεικτικά, συνδρομητής με βασική χρέωση στα 150 ευρώ, που σήμερα πληρώνει 219,48 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου φόρου και ΦΠΑ, με το νέο καθεστώ, θα καταβάλει μόλις 186 ευρώ.

Για χρήστη κινητής τηλεφωνίας που το πάγιο του είναι στα 170 ευρώ και μαζί με φόρο 20% και ΦΠΑ, φτάνει στα 252,96 ευρώ, από αυτό τον μήνα ο λογαριασμός του δε θα υπερβαίνει τα 210,8 ευρώ.

Σημειώνεται από αυτό το μήνα η κινητή και η καρτοκινητή τηλεφωνία θα είναι φθηνότερη και για τους πολίτες άνω των 30 ετών, καθώς τέθηκε σε ισχύ το νέο, ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ύψους 10%. Τα νέα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ισχύουν αυτόματα, για κάθε σύνδεση κινητού που ανήκει σε φυσικό πρόσωπο, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς του πολίτη.

Πηγή: skai.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΚ από τη Naval Group – Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1

ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή…

Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή ηθελημένη αυταπάτη;

Τις πιθανότητες δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, αναλύει ο στρατηγός,…

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προέβλεψε πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί…

Γιατί είναι σπουδαία η ελληνογαλλική συμφωνία – Οι τρεις λόγοι

«Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει στρατηγικά…

Νάρκωνε την σύζυγό του και καλούσε αγνώστους να την βιάζουν

Μία πρωτοφανής υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας…

Salt Bae: Χαμός στη Βρετανία για τo νέο «σφαγείο» του στο Λονδίνο

Διασύρουν τον γνωστό βρωμύλο Τούρκο σεφ οι βρετανοί…
contact