ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Γιατί δεν συνάντησε τον Τσίπρα

Απαντώντας στην σκληρή κριτική που του άσκησε Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι τόνισε γιατί ήρθε στην Ελλάδα και γιατί δεν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

 Η γαλλική εφημερίδα Liberation φιλοξενεί δηλώσεις του επιτρόπου που απαντά στην κριτική που του άσκησε ο Μπαλά .Να επισημάνουμε ότι ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον επίτροπο ότι ενώ παλιά ήταν πολέμιος της λιτότητας τώρα την υποστηρίζει έχοντας «κατεβάσει τα παντελόνια του».Ο επίτροπος τόνισε  ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να υποστηρίξει την λιτότητα :« Δεν ήρθα για να υποστηρίξω στην λιτότητα, αλλά για να οικοδομήσω σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της Κομισιόν και της Ελλάδας και να οργανώσω καλύτερα την έξοδο από το πρόγραμμα υποστήριξης», δήλωσε με νόημα. 

Ο Μοσκοβισί συνεχίζοντας την επίθεση του προέτρεψε τον Μπαλά να αλλάξει πολιτικό κομμα  :« Ο Μπαλά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αλλά το ΠΑΣΟΚ… Αν θέλει να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεύθερος αλλά ας το κάνει από άλλο κόμμα». 

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν συνάντησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση δεν έγινε για δύο λόγους: πρώτον ότι δεν του έγινε επίσημη πρόταση από τον ίδιο και δεύτερον ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς του τόνισε ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ωστόσο ο επίτροπος δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον κ. Τσίπρα όποτε το θελήσει:« Τον περιμένω στις Βρυξέλλες, θα είναι ευπρόσδεκτος».  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact