ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Καλή ευκαιρία για ανάπτυξη το μεταναστευτικό

Την πεποίθηση πως η προσφυγική κρίση λειτουργεί θετικά για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η αύξηση των δημόσιων δαπανών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος συνεπάγεται τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% – 0,3%», δήλωσε, μιλώντας στο CNBC.

Αν και παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική και πολιτική πρόκληση, τόνισε πως υπό το οικονομικό πρίσμα, το μεταναστευτικό αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία, για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι επενδύσεις, όπως ανέφερε, που θα υλοποιήσουν οι εθνικές κυβερνήσεις θα αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος, μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι το επενδυτικό κενό.

Ο κ. Μοσκοβισί φάνηκε αισιόδοξος όσον αφορά το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζοντας πως από τις 28 χώρες – μέλη, οι 27 αναμένεται να σημειώσουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εκτίμησε δε, ότι τα επόμενα τρία χρόνια, η μέση ετήσια ανάπτυξη στην Ε.Ε. θα διαμορφωθεί στο 1,5% – 2%.

«Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία  προκειμένου να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης», κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact