ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα πυροδοτήσουν την κρίση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πιερ Μοσκοβισί επιχειρεί να κρατήσει τους τόνους χαμηλά σχετικά με την φημολογία περί Grexit και οικονομικής κρίσης.

 Με τις δηλώσεις του στην Le Monde o επίτροπος των Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν διαχωρίζει την θέση του από την σκληρή γραμμή που υιοθετεί η γερμανική πλευρά και τονίζει χαρακτηριστικά :« Πρέπει να δούμε τις εκλογές όπως πραγματικά είναι : ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό ραντεβού και όχι η πυροδότηση μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η προκήρυξη των εκλογών δεν είχε και τόσο μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε όγκο όσο και σε ένταση στις αγορές και ειδικότερα στην αγορά κεφαλαίων».    

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει με σημασία:« Αυτό το ερώτημα δεν τίθεται. Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, είναι σημαντικό για την ακεραιότητα και την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης αλλά και για την ίδια την χώρα που επωφελήθηκε από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Επιτροπής για να αναδιαρθρώσει την οικονομία της». 

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας υπογραμμίζει ότι αν η Ελλάδα θέλει να επωφεληθεί από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας (θα πρέπει να λάβει  ακόμη και κοντά σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ), θα πρέπει να προχωρήσει σε  περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει ότι η χώρα «δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα αλλά  μια καλύτερη είσπραξη των φόρων,και μια πιο ανταγωνιστική οικονομία” .

Τέλος, στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρειαστεί να μείνει υπό καθεστώς επιτήρησης ο επίτροπος σημειώνει οτι :« Θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά με πιο ελαφριά μορφή, με λιγότερες αποστολές στελεχών και με επιτήρηση συγκεκριμένων τομέων της δημόσιας πολιτικής» και θεωρεί« Η Τρόικα εκπλήρωσε τον ιστορικό της ρόλο καθώς έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα στάδιο της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα».  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact