ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Το Eurogroup έχει συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους

«Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους»

Έτοιμο να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό του ελληνικού χρέους είναι το Eurogroup σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν ελάφρυνση χρέους, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC: «Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό».

«Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής», ανέφερε.

Παράλληλα ο Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact